Наукова рада Національного фонду досліджень України затвердила рейтинговий список проєктів-учасників та список переможців конкурсу «Передова наука в Україні»

Загальна кількість поданих на конкурс заявок – 256. Кількість заявок, які пройшли наукову та науково-технічну експертизу – 188.

Переможцями конкурсу «Передова наука в Україні» стали 62 проєкти, включаючи два проєкти від КПІ ім.Ігоря Сікорського:

✨ "Наукові основи синтезу металокерамічних композитів на основі високоентропійних сплавів в процесі інтенсивної пластичної деформації під час обробки вибухом". Науковий керівник Лобода Петро Іванович, професор кафедри високотемпературних матеріалів та порошкової металургії Навчально-наукового інституту матеріалознавства та зварювання імені Є.О. Патона

✨ "Наукові основи синтезу новітніх керамічних мембран із застосуванням технологій 3D друку". Науковий керівник Донцова Тетяна Анатоліївна, завідувач кафедри технології неорганічних речовин та загальної хімічної технології Хiмiко-технологiчного факультету, доцент, кандидат хімічних наук.

Вітаємо переможців!

Національний фонд досліджень України є спеціальним інструментом реалізації державної політики, за допомогою якого здійснюється фінансування заходів, спрямованих на всебічний розвиток української науки як основного чинника економічного зростання держави. Діяльність Фонду спрямована на створення сприятливих умов для максимальної реалізації інтелектуального потенціалу громадян у сфері наукової і науково-технічної діяльності на принципах змагальності та наукового лідерства.

Діяльність Фонду спрямована на підтримку і розвиток дієвої, сталої, продуктивної та динамічної наукової спільноти в Україні, здатної генерувати нове актуальне знання у відповідь на потреби сучасного українського суспільства і держави. Свою місію Фонд бачить також у створенні в Україні сприятливого середовища й привабливих умов для роботи українських та іноземних науковців.

Фонд покликаний сприяти всебічній інтеграції української дослідницької спільноти до світового наукового простору за рахунок підвищення її конкурентоздатності й посилення співпраці з іноземними дослідницькими мережами і середовищами в інтересах України.

Дата події