Для мене ця академічна мобільність була несподіваною, адже подавала документи за оголошенням про донабір, і це сталося буквально за тиждень до заходу. Проте це спонтанне рішення принесло дуже корисний досвід.

🏰

Програма обміну передбачала мовне стажування за програмою "English Language Courses with Elements of Sustainable Development Vocabulary" (в рамках проєкту NAWA) і тривала один навчальний тиждень у вересні. Від приладобудівного факультету в даній мобільності також взяли участь Соломія Перепечай (студентка 3-го курсу), та Катерина Барандич (доцентка).

Усі заняття проходили в очному форматі, що для нас вже було трохи незвичним і складним. До того ж, все проводилося англійською мовою. І хоча такий формат не був для нас абсолютно новим, наш мозок сприйняв це як дуже цікавий експеримент. Викладачі були дуже привітними й готовими відповідати на всі запитання стільки разів, скільки було потрібно кожному учасникові. Цікаво було також те, що ми були наймолодшими серед учасників. Це було дещо незручно, але водночас цікаво: здавалося, що програма більше орієнтована на потреби студентів-магістрантів і викладачів. Проте для нас це стало чудовим досвідом, і ми надзвичайно раді, що успішно впоралися.

Ми працювали в парах над завданнями, створювали презентації, захищали проєкти, грали в "Бінго", "Крокодила", розгадували кросворди та виконували інші вправи. Загалом курс був орієнтований на тему сталого розвитку, що є надзвичайно актуальним для нашої країни. Наприкінці стажування ми створювали фінальні проєкти за пройденим матеріалом на задану тематику. Особливо приємним було те, що завдяки нашій освітній програмі в університеті ми вже мали певну базу знань, яка дуже стала в пригоді, за що окремо дякуємо нашим викладачам.

У позакласний час нам організували екскурсію кампусом і прекрасним містом Варшава, ми каталися на пароплаві й отримали неймовірну кількість позитивних емоцій від поїздки.

Коли потрапляєш у середовище закордонного вишу й усвідомлюєш, що завдяки знанням перед тобою відкривається цілий світ, це дуже мотивує. Тож я особисто вдячна відділу мобільності КПІ ім. Ігоря Сікорського, людям, які зробили цю мобільність можливою та надавали підтримку протягом усього процесу, і дякую життю за неймовірні миті щастя в наш непростий для країни час.

Поліна Васюк, студ. 4-го курсу ПБФ

Дата події