На факультеті електроніки 14 грудня відкрили нову сучасну технологічну лабораторію – спеціально для втілення у життя студентських проєктів, проведення брейнштормів, інженерних хакатонів і фестивалів інновацій.

Облаштування її здійснено у межах договору про співпрацю КПІ імені Ігоря Сікорського з ГО "Асоціація Noosphere".

Цей простір загальною площею 200 квадратних метрів облаштовано сучасними мультиметрами, паяльним обладнанням, комп'ютерами для програмування тощо. Понад те, за необхідності студенти матимуть змогу дозамовляти обладнання, потрібне їм для реалізації своїх розробок. Цікаво, що це перший науковий простір КПІ, в якому впроваджено концепт "Розумного будинку". Отож він має не лише необхідне для роботи обладнання, але й мультизонний контроль температури і вологості, а просто з телефона можна керувати освітленням лабораторії та її розетками. "Ми хочемо запропонувати студентам простір можливостей", – пояснив керівник Noosphere Engineering School КПІ Сергій Веретюк.

Лабораторія відкрита для студентів усіх навчально-наукових інститутів і факультетів КПІ, які мають не лише цікаві ідеї, але й бажання втілити їх у життя. Головне – наявність у цих проєктах інноваційного складника. Це також можуть бути студенти та аспіранти, які хотіли б долучитися до вже створених команд і зробити свій внесок у їхні розробки або запропонувати власні.

У КПІ відкрили нову сучасну технологічну лабораторію — спеціально для втілення студентських проєктів.

Вона обладнана мультиметрами, обчислювальними машинами, паяльним обладнанням, компʼютерами для програмування.

Дата події