У межах XXIV Міжнародної науково-практичної конференції "Відновлювана енергетика та енергоефективність у XXI столітті" відбулося 7-ме засідання Молодіжної секції учасників МАН і молодих науковців на базі "Українсько-польського центру розвитку технологій відновлюваних джерел енергії та енергоефективності" кафедри відновлюваних джерел енергії факультету електроенерготехніки та автоматики.

Організаторами Молодіжної секції конференції виступили: Інститут відновлюваної енергетики НАН України, Мала академія наук України, КПІ ім. Ігоря Сікорського, Представництво Польської академії наук у м. Києві, Варшавська політехніка, Громадська спілка "Енергетична асоціація "Українська воднева рада" та інші.

Участь у роботі Молодіжної секції взяли близько 30 школярів та керівників наукових проєктів з різних областей України. Варто принагідно зауважити, що географія учасників Молодіжної секції конференції щороку розширюється. І цього року учасники представляли Сумську, Хмельницьку, Полтавську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Запорізьку, Одеську, Київську, Харківську області та місто Харків.

Участь у конференції дала можливість юним дослідникам поділитись своїми не лише теоретичними, а й практичними досягненнями в галузі використання відновлюваних джерел енергії та розглянути можливості розвитку цього сектору. Юні науковці представили результати своїх досліджень у сфері застосування сонячних фотоелектричних батарей, пасивних сонячно-енергетичних систем, технологій перетворення енергії біомаси, презентували енергозберігаючі технології та приклади енергетично ефективних будівель. Усі доповіді проходили колективне обговорення учасниками у форматі "запитання-відповідь".

Після закінчення засідання Молодіжної секції модератор відзначив колосальну роботу, яку виконали всі доповідачі та їхні наставники. Учасники Молодіжної секції конференції нагороджені сертифікатами, а їх наукові керівники – подяками за участь у заході.

Василь Будько, завідувач кафедри відновлюваних джерел енергії ФЕА

Дата події