20 жовтня 2022 року компанія "Хуавей Україна" передала Національному технічному університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" новітнє мережеве обладнання для забезпечення покриттям Wi-Fi навчальних корпусів і гуртожитків.

Серед пристроїв, якими компанія забезпечила університет, – обладнання для побудови сучасної Wi-Fi-6 мережі: Wi-Fi-точки доступу, комутатори для живлення і з'єднання точок доступу та потужний маршрутизатор для збільшення швидкості з'єднання. Це, зокрема, 345 точок доступу настінного формату кріплення (AirEngine 5761-11W), 200 точок доступу стельового формату кріплення (AirEngine 5761-11), 20 комутаторів із PoE для живлення точок доступу (CloudEngine S5735-L24P4S-A1), 6 комутаторів агрегації (CloudEngine S5735-L48T4X-A1), 1 комутатор ядра (CloudEngine S6730-H24X6C) та 1 маршрутизатор (NetEngine 8000 M1C).

Одна Wi-Fi-точка забезпечуватиме доступ до мережі до 100 користувачам. Пропускну здатність доступу нової архітектури мережі буде збільшено від початкових 100 Мбіт/с до 1000 Мбіт/с. Це забезпечить пришвидшення передачі даних і покращення користувацького досвіду.

"Наша співпраця з "Хуавей Україна" є чудовим прикладом того, як поєднання якісного освітнього процесу та багаторічного досвіду однієї з провідних технологічних компаній світу впливає на майбутнє України. Студенти КПІ вже шостий рік поспіль мають можливість не лише брати участь у наукових дослідженнях, запроваджених завдяки Huawei, а й отримувати переваги від наданого компанією обладнання", – наголосив ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський.

зустріч із компанією "Хуавей Україна"

Удосконалення та розширення мережі дозволить поліпшити якість забезпечення освітнього процесу та науково-дослідної діяльності, адже в КПІ модернізовано центральне комутаційне обладнання основного ядра його мережі для понад 25 000 абонентів. Ба більше, створено Wi-Fi-мережу, яка є доступною у 24 навчальних корпусах і, що надактуально сьогодні, – забезпечено наявність Wi-Fi в укриттях 16 гуртожитків!

"Ми продовжуємо надавати підтримку нашим партнерам, щоби сприяти розвитку технічної освіти в Україні. Сподіваємося, що обладнання, яке ми сьогодні передаємо в користування КПІ, допоможе якісно покращити освітній процес і науково-дослідні роботи та сприятиме розвитку кадрового потенціалу країни в галузі високих технологій", – зазначив під час церемонії передачі Сертифікату дарування КПІ ім. Ігоря Сікорського комунікаційного обладнання заступник директора департаменту персоналу "Хуавей Україна" Володимир Білавка.

Варто нагадати, що наш університет та "Хуавей Україна" розпочали співпрацю задля спільного розвитку освіти та науки в Україні у сфері інформаційно-комунікаційних технологій ще 2016 року. КПІ ім. Ігоря Сікорського став одним із перших закладів вищої освіти, з яким компанія почала реалізовувати різноманітні освітні програми для залучення та навчання майбутніх технічних спеціалістів і проведення науково-дослідної діяльності. За шість років партнерства на базі університету за підтримки "Хуавей Україна" було створено дослідні центри, реалізовано освітні та наукові проєкти, програми надання стипендій студентам, найталановитіші з яких були запрошені до київського офісу компанії на стажування в лабораторіях Huawei. Серед ініціатив, реалізованих у межах партнерства "Хуавей Україна" та КПІ ім. Ігоря Сікорського:

  • Академія інформаційних і мережевих технологій Huawei – відкрита на базі нашого університету у 2020 році програма, що допомагає підготувати студентів закладу і надати їм необхідні знання та навички для майбутнього професійного зростання в ІКТ-галузі;
  • "Насіння для майбутнього" (Seeds for the Future) – освітня програма Huawei, в якій студенти КПІ беруть участь уже шостий рік поспіль;
  • Фестиваль інноваційних проєктів "Sikorsky Challenge" – конкурс стартапів серед студентів, у якому вони можуть продемонструвати свої здібності й отримати пропозиції для розвитку кар'єри в різних підрозділах "Хуавей Україна".

Володимир Школьний

Довідково: Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох основних областях (телекомунікаційні мережі, ІТ, "розумні" пристрої і хмарні сервіси), компанія прагне відкрити цифровий світ, у якому все є інтелектуальним і взаємопов'язаним, для кожної людини, оселі та організації.

 Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентоспроможним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем компанія створює довгострокові цінності для своїх клієнтів, прагне розширювати можливості людей, збагачувати особисте життя і сприяє впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів.

Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Компанія вкладає значні кошти в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 197 000 співробітників у більше ніж 170 країнах і регіонах. Вони обслуговують понад 3 мільярди людей в усьому світі.

В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності "Хуавей Україна" охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров'я, захист довкілля, розвиток.

Дата події