«Sikorsky Challenge 2022»: проєкти для оборони та плани повоєнного відновлення країни

Воєнний час змусив організаторів ХІ Міжнародного фестивалю інноваційних проєктів "Sikorsky Challenge 2022", який пройшов з 23 по 26 жовтня в КПІ ім.Ігоря Сікорського, вжити певних засторог на випадок оголошення повітряної тривоги, вимкнення електроенергії, а також задля забезпечення "інф

Професор Микола Петрович Калабухов: вчений, педагог, фізик-експериментатор. До 120-річчя від дня народження

Напевно багато хто з випускників КПІ 60–90-х років ХХ століття пам'ятають, що одним із базових посібників з фізики, які вони використовували під час підготовки до вступу в інститут, був "Справочник по физике для поступающих в вузы" під редакцією професора М.П.Калабухова.

У КПІ пройшла конференція ELNANO-2022

Перший день 41-ї Міжнародної науково-технічної конференції IEEE "ELECTRONICS AND NANOTECHNOLOGY" ("Електроніка і нанотехнології") (ELNANO-2022) проходив в умовах не тільки  екстремальних, але й просто-таки драматичних.

BEST Kyiv: за правду і справедливість

Університетські інтернет-сторінки щороку запрошують студентів долучитися до спільноти BEST Kyiv. Чим це товариство приваблює політехніків?

Новітнє мережеве обладнання для КПІ від "Хуавей Україна"

20 жовтня 2022 року компанія "Хуавей Україна" передала Національному технічному університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" новітнє мережеве обладнання для забезпечення покриттям Wi-Fi навчальних корпусів і гуртожитків.

Всесвітній тиждень космосу 2022 в ДПМ

Всесвітній тиждень космосу – наймасштабніший захід у світі, присвячений дослідженню космічного простору. Він проходить з 4 по 10 жовтня під гаслом, яке щороку визначає Рада директорів Асоціації тижнів космосу. Тема цьогорічного Тижня "Космос – сталий розвиток". Її обрали не випадково.

Інтернаціоналізація триває: про участь КПІ у виставці-конференції "ЕАІЕ 2023"

26-29 вересня 2023 року в Роттердамі (Нідерланди) відбулася 33-тя щорічна виставка-конференція Європейської асоціації з міжнародної освіти European Association on International Education "ЕАІЕ 2023". Участь у ній взяли понад 6700 менеджерів освіти з більше ніж 100 країн.