У зв'язку з повномасштабною війною з росією та збільшенням кількості людей, які потребують протезування та реабілітації, в Україні виникла потреба у впровадженні найкращих технологій цієї галузі. Благодійна організація "Благодійний фонд "КОЛО", діяльність якої орієнтується на підтримку людей, котрі постраждали від військової агресії з боку росії, звернулася до КПІ ім. Ігоря Сікорського з пропозицією створити для цього спільний центр. Отож було ухвалено рішення про співпрацю, причому до неї долучилися ще чотири організації. Рішення це було нормативно оформлено підписанням меморандуму.

Таким чином задля задоволення потреб національної галузі протезування і реабілітації започатковано співпрацю Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" та в його складі Інституту передових оборонних технологій; Інноваційного холдингу "Sikorsky Challenge"; Благодійної організації "Благодійний фонд "КОЛО"; Громадської організації "Науково-дослідницький інститут післявоєнної реабілітації та протезування"; Товариства з обмеженою відповідальністю "Без обмежень" і Товариства з обмеженою відповідальністю "Парашар Індастріз".

Як визначено в підписаному ними спільному документі, метою співпраці є сприяння розвитку вищої та післядипломної освіти, дуальної освіти, наукової, науково-технічної діяльності для задоволення потреб галузі протезування і реабілітації у кваліфікованих кадрах, результатах прикладних наукових досліджень, забезпечення її інноваційного розвитку та підвищення рівня конкурентоспроможності, удосконалення системи соціального захисту для людей з інвалідністю (військових та цивільних), які постраждали під час війни, зокрема щодо протезування, ортезування та реабілітації; впровадження в Україні найкращих технологій протезування та реабілітації.

"Потужності виготовлення протезів та їхня якість, які були у довоєнні часи, нині недостатні, – прокоментувала підписання меморандуму співзасновниця і керівниця Всеукраїнської інноваційної екосистеми "Sikorsky Challenge Україна" Інна Малюкова, – ми об'єднуємо зусилля для створення центру, де будуть здійснюватися наукові дослідження в галузі протезування, а також лабораторій, де протези будуть виготовлятись. Передбачається проведення навчання та підвищення кваліфікації тих спеціалістів, які будуть виробляти і застосовувати протези, включаючи новітні технології і вироби іноземних компаній. І ще – буде залучення для розвитку протезної галузі стартапів і розробок, які вже є і будуть в Україні та за кордоном".

Володимир Школьний

Київська політехніка об’єднує зусилля з Благодійним фондом «Коло» задля перемоги України.

Мета співпраці — допомога захисникам України, як-от забезпечення їх необхідними речами й засобами для подолання агресора.

Дата події