Макс Левін мріяв зробити знімок, який би зупинив війну

Українського фотожурналіста та документаліста, випускника КПІ Максима Левіна, який створив десятки фото- і відеопроєктів, нагороджено орденом "За мужність" (посмертно) "за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час висвітлення російської агресії".

Анна Кухарук. Шляхом Індустрії 4.0

Нині пріоритетним напрямом діяльності для більшості країн-членів ЄС, до яких прагне долучитися Україна, є реалізація положень Індустрії 4.0. Четверта промислова революція забезпечує сталий розвиток, допомагає зменшити негативний вплив на навколишнє середовище тощо.

Видання про історію та сьогодення Київського політехнічного інституту

До 125-річного ювілею Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" видано книгу, присвячену його історії та сьогоденню. Вона називається "КПІ: друге століття. Продовження традицій".

Міжнародна олімпіада з програмування KPI-ОРЕN 2023 – інтелектуальні змагання студентів і школярів

У розпал літа в КПІ ім.Iгоря Сікорського вже вшістнадцяте пройшла традиційна Міжнародна відкрита студентська олімпіада з програмування імені С.О.Лебедєва та В.М.Глушкова "KPI-OPEN 2023".  Її організаторами виступили КПІ ім.Ігоря Сікорського за підтримки МОН України та партнерів-компа

Українізація КПІ 100 років тому: події та контекст

Сьогодні говорити про якусь адміністративну кампанію з українізації усіх сфер життя України щонайменше дивно. Точніше, особливо сьогодні, коли росія довела громадянам нашої країни, наскільки важливими для кожного з нас є питання мови і самоідентифікації.

Юність в КПІ!

…Молода дівчина присіла на лавочку. Стосик підручників біля неї говорить про те, що вона студентка. Вона чекає на щось або на когось, вона випромінює радість повноти життя і світиться передчуттям щастя.

Будови КПІ прикрасили нові мурали

Упродовж 2008–2023 років на київських будівлях з'явилося понад 170 муралів. Особливої популярності набули стінні розписи на патріотичну тематику.