Студент 3-го курсу РТФ КПІ ім. Ігоря Сікорського Данило Ляудянський переміг в інноваційно-освітньому проєкті "Насіння для майбутнього – 2021" ("Seeds For The Future 2021"), організованому компанією "Huawei".

В інноваційно-освітній програмі цього проєкту, яка тривала вісім днів у Києві, взяли участь 20 українських студентів із 14 закладів вищої освіти. Упродовж цих днів учасники програми прослухали лекції про 5G, штучний інтелект, хмарні обчислення, кібербезпеку, big data від провідних експертів телекомунікаційної галузі "lifecell", "Vodafone Ukraine", "Kyivstar", експертів штаб-квартири "Huawei" в Шеньчжені, директора "Huawei Ukraine" пана Ma Ци. А ще презентували свої ідеї в рамках проєкту "Tech4Good" та ознайомилися з традиційною і сучасною культурою Китаю.

По завершенню курсу учасники отримали сертифікати і запрошення пройти оплачуване стажування в компанії "Huawei Ukraine". Тепер Данило стажер у цій компанії та ділиться своїми враженнями:
– Під час участі у програмі "Насіння для майбутнього" я познайомився з багатьма амбітними людьми і, чесно кажучи, почав дивитися на світ набагато ширше... Під час стажування працював на позиції datacom-інженера, тобто людини, яка відповідальна за проєктування та забезпечення всім необхідним телекомунікаційних мереж. Буду чесним: спочатку було важко, тому що я ніколи не стажувався, а тут ще й велика компанія… І насамперед важко було звикнути до темпу роботи: у КПІ все ж таки простіше. І хоча я, по суті, вивчав ази мереж та допомагав у різних невеличких завданнях, але досвід, якого я набув, важко переоцінити... Завдяки підтримці факультету я дійсно отримав квиток у майбутнє і тепер більш-менш розумію, ким я хочу стати після завершення навчання.

Підготував Володимир Школьний за інф. РТФ

Довідково:
Компанія "Huawei" реалізує міжнародний проєкт "Насіння для майбутнього" з 2008 року. В Україні програма діє з 2016-го. Станом на 30 червня 2021 року програма була реалізована в 131 країні, охопивши майже 9000 студентів.

Дата події