Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» та консорціум «Xn Tree Ltd UK» (Велика Британія) 19 лютого уклали рамковий договір про співробітництво.

Від імені КПІ ім. Ігоря Сікорського документ підписав ректор академік НАН України Михайло Згуровський, від імені консорціуму «Xn Tree Ltd UK» – її керівник, радник Прем’єр-міністра Республіки Корея з питань стартапів Джейван Пітер Чан.

Церемонії підписання передувало обговорення можливостей співпраці в сфері реалізації спільних інноваційних проектів з «Xn Tree Ltd UK». Участь у цьому обговоренні узяли, крім того, президент компанії «Ecopartners Company» Чонсік Чон та директор Дослідницького центру Smart Farm при Національному університеті Кьонсанг Хьон Тхе Кім (обидва – Республіка Корея), які також виявили цікавість до налагодження партнерських відносин з КПІ ім. Ігоря Сікорського.

З боку університету участь у зустрічі, окрім ректора, взяли проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, директор Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку Костянтин Єфремов, заступник проректора з наукової роботи Юрій Сидоренко, член групи розробників університетських наносупутників Євген Коваленко та інші. Для гостей було зроблено презентації університетської Інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge» як моделі побудови майбутньої високотехнологічної економіки України, а також деяких аспектів Космічної програми КПІ.

Консорціум XnTree Ltd UK працює у сфері інновацій та сприяє розвиткові найсучасніших технологій шляхом поєднання кращих досягнень країн Сходу та Заходу. Однією з головних сфер її діяльності є також сприяння впровадженню стартапів. Тож підписаний з КПІ ім. Ігоря Сікорського документ має на меті визначення та демонстрацію технологій та послуг, щодо яких Україна та Республіка Корея співпрацюють у формі крос-валідаційних проектів на основі концепції «Інтелектуальне місто»; забезпечення застосування XnTree Level-X Labs – тестової платформи R&D (досліджень і розробок), яка використовується для впровадження технологічних стартапів по всьому світу; сприяння інноваційним компаніям, які беруть участь у проекті «Інтелектуальні міста в Україні» і допомога українським компаніям просуватися в Республіці Корея, а корейським – в Україні. Документ визначає й основні напрями співпраці в освіті, дослідженнях та інноваціях. Серед них реалізація навчальної програми «Global Enterpreneurship training proframme» як в Україні, так і в Республіці Корея; залучення КПІ ім. Ігоря Сікорського до участі у перевірці технологій на основі досліджень та розробок в рамках проектів інтелектуальних міст в Україні та Кореї; залучення до співпраці з КПІ ім. Ігоря Сікорського науково-дослідних лабораторій інших великих університетів, включаючи Сеульський національний університет; сприяння впровадженню вибраних стартапів київських політехніків у Пусані (Республіка Корея) тощо. Окремо наголошується, що співробітництво здійснюватиметься на принципах рівності, взаємної вигоди і взаємного дотримання домовленостей.

На фото: учасники перемовин та церемонії підписання

Дата події