"Двічі тріумфатор" – говорять на факультеті про магістрантку Аріну Куц, яка гідно представила Київську політехніку, перемігши на всеукраїнських фахових змаганнях.

Дівчину з дипломом бакалавра політології КНУ ім. Тараса Шевченка до стін Київського політехнічного на магістратуру привело чітке розуміння того, що подальше майбутнє нашої країни має базуватись на засадах відкритого інформаційного суспільства.

"Будучи студенткою бакалаврату я почула про форму організації державного управління за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій – "електронне урядування". Управління, яке сприяє підвищенню ефективності, відкритості та прозорості державної влади і, на мою думку, здатне сформувати новий тип держави, орієнтованої на задоволення потреб громадян, загальне суспільне благо та невідворотні якісні зміни. Успішний запуск реформи публічних закупівель, масштабне оприлюднення інформації у форматі відкритих даних, впровадження електронних послуг зразу ж захопили моє серце, тому у магістратуру я пішла саме на "електронне урядування" в КПІ ім. Ігоря Сікорського, аби вивчати те, у що я дійсно вірю, і потім вірити в те, що робитиму", – зазначає Аріна.

Організацію державного управління за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій вона вивчає вже рік. За цей час студентка ознайомилась з теоретичною базою, зарубіжним досвідом упровадження інформаційно-комунікаційних технологій, відвідала низку профільних заходів та експертних обговорень. Неабиякий інтерес до знань забезпечив дівчині перемогу на Всеукраїнській олімпіаді зі спеціальності "Публічне управління та адміністрування", а потім, з цієї ж спеціальності, і на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з роботою про публічні закупівлі.

До речі, на Всеукраїнському конкурсі студентських робіт зі спеціальності "Публічне управління та адміністрування" відзначилися і її колежанки – Каріна Прилипенко отримала диплом за І місце, а Марія Пащак і Олена Плотнікова – дипломи за ІІІ місце.

"Ми живемо в унікальний період світового розвитку. З усіх сторін ми чуємо про принципово нові підходи до організації цього світу. Ми споглядаємо втілення амбіцій Джобса та Гейтса, шаленого запалу Маска, важливі візії "Make our planet great again" Макрона. Ми живемо в еру стартапів та гонитв за власними пристрастями. І особливо цінною в цьому ключі є стартова позиція в цих перегонах України. Країни, в якої все ще попереду. В якій можна використовувати найкращі світові практики або ж вибудовувати нові, українські, концепції. В якій можна реформувати, знищувати, створювати. Змінюватися самим й змінювати на краще", – вважає Аріна.

Віднедавна студентка поєднує навчання з практикою – співпрацюючи з українським представництвом міжнародної антикорупційної організації Transparency International. У проекті DOZORRO, який займається громадським контролем держзакупівель, Аріна допомагає розвивати та популяризувати інструменти моніторингу публічних закупівель та досліджує публічні закупівлі вже на практиці.