8 листопада представники керівництва КПІ ім. Ігоря Сікорського та кількох його підрозділів зустрілися з делегацією представників інноваційних структур зі США та Китайської Народної Республіки.

З боку гостей у зустрічі взяли участь заcновники Ideation Innovation Management Platform Вік Корсун і Дуглас Грехем (США), виконавчий директор компанії «Yau Lee» Росана Вонг (КНР, Гонконг), представник компанії «Yau Lee» Тоні Леунг та професор Вонг. З боку Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорького» – ректор академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з наукової роботи академік НАН України Михайло Ільченко, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, директор Інституту прикладного системного аналізу Павло Касьянов, заступник директора Інституту прикладного системного аналізу з наукової роботи член-кореспондент НАН України Наталя Панкратова, директор Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку Костянтин Єфремов, головний конструктор КБ «Шторм» Сергій Пуха, член Наглядової ради КПІ ім. Ігоря Сікорського директор ТОВ «Політеко Сайєнс Сіті» Богдан Андрійцев та інші.

Учасники зустрічі обговорили питання створення на базі університету спільних лабораторій, які працюватимуть за цікавими для обох сторін напрямами. Точками дотику тут стали космічні технології моніторингу земної поверхні, проекти в галузі сталого розвитку, в тому числі у такому новому напряму, як «smart mobility» («розумної мобільності»), та інші. Тож для гостей було проведено презентації програми створення і виведення на орбіту наносупутників КПІ; проекту створення космічного угрупування мікросупутників для дистанційного зондування Землі; проектів, що реалізуються в Світовому центрі даних, зокрема й досліджень у галузі наукового передбачення – Форсайту (тут відбулася презентація нового дослідження «Foresight 2018: Systemic world conflicts and global forecast for XXI century»), тощо. Окрім того, гостям було надано інформацію про структуру і діяльність Інноваційної екосистеми університету «Sikorsky Challenge» та про проект створення «Політеко Сайєнс Сіті».

Насамкінець учасники зустрічі порушили деякі питання щодо організації роботи спільних лабораторій та домовилися підготувати конкретні пропозиції щодо їхнього створення, а також визначили осіб, які відповідатимуть за подальші комунікації.

Дата події