25 травня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» представники корпорації «HITACHI High-Technologies Corporation» Томомі Окада та Ацуші Хама провели презентацію електронного мікроскопу «Hitachi Tabletop Electron Microscope TM3030» і прочитали дві лекції, чи радше, провели два цікаві практикуми з його використання.

У презентаційних заходах узяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Шігекі Сумі, адже проводилися вони за сприяння Посольства Японії в Україні в рамках програми Року Японії в Україні.

Участь у першій лекції окрім представників Японії та студентів інженерно-фізичного факультету взяли проректор з міжнародних зв'язків університету член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, завідувач кафедри фізики металів ІФФ Євген Іващенко, директор Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського Катерина Луговська та інші. .

Друге практичне заняття було проведене для школярів - членів Малої академії наук, перед якими з мотивуючою промовою виступила заступник директора Національного центру «Мала академія наук України» Тетяна Пещеріна. На цьому практикумі розглядалися особливості будови комара та використання цих особливостей в медицині, водовідштовхувальні властивості листя лотоса, структура якого лягла в основу багатьох товарів з водовідштовхувальними властивостями - кришки з фольги для йогурту, парасольки та іншого. Під мікроскопом присутні змогли наживо побачити чим відрізняються кристалики цукру та солі, яку будову має тополиний пух.

Ацуші Хама, що проводив це демонстраційне заняття, висловив захоплення зацікавленістю та рівнем знань українських слухачів, а Томомі Окада зауважив, що сподівається на подальшу співпрацю.

На фото: Ацуші Хама розповідає про використання мікроскопу «Hitachi Tabletop Electron Mic
roscope TM3030»

Дата події