7 березня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав відповідальний представник департаменту наукової політики ЮНЕСКО Жан Поль Жуст Нгоме Абьяга та очільники Національного центру «Мала академія наук України» – його президент, член-кореспондент НАН України Станіслав Довгий, директор МАН України Оксен Лісовий та інші.

Гості зустрілися з керівництвом університету та відвідали інженерно-фізичний факультет університету. Участь у зустрічі взяли ректор університету, академік НАН України Михайло Згуровський, заступник проректора з міжнародних зв’язків Євген Поліщук, керівник відділу міжнародних проектів департаменту міжнародного співробітництва Сергій Шукаєв, начальник відділу профорієнтаційної роботи з молоддю департаменту перспективного розвитку Вікторія Попова, співробітники університету.

Загальну інформацію про досвід організації спільної діяльності КПІ ім. Ігоря Сікорського та Малої академії наук дав Михайло Згуровський. Він, зокрема, наголосив, що залучення підлітків до наукової роботи багатьом з них допомагає обрати професію. Особливо, якщо вони стають учасниками реальних досліджень і можуть працювати під керівництвом, а іноді й пліч-о-пліч з вченими над вирішенням нагальних наукових проблем. «Понад 100 членів МАН щороку стають студентами нашого університету, – зауважив він. – Ми вважаємо цих студентів кращими завдяки їх гарній підготовці та усвідомленому вибору майбутнього фаху».

Друга частина зустрічі проходила в стінах інженерно-фізичного факультету. Його декан, член-кореспондент НАН України Петро Лобода розповів про співпрацю школярів з науковцями факультету у царині розробки нових матеріалів, які не лише дозволяють замінити традиційні сплави, але й значно переважають їх за міцністю, зносостійкістю та іншими характеристиками. Він також показав найсучасніші лабораторії, в яких члени МАН під керівництвом дорослих дослідників проводять експерименти. Ще однією формою співробітництва, як розповів Петро Лобода, є лекції, присвячені світоглядним питанням розвитку сучасної науки, що їх читають членам МАН співробітники факультету, та консультування школярів під час роботі над їхніми проектами.

На фото: Петро Лобода демонструє гостям Центр електронної мікроскопії.

Дата події