1 квітня церемонією нагородження переможців завершилися Треті Всеукраїнські студентські змагання, що впродовж кількох днів проходили в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут».

Змагання проводилися місцевим відділенням Ради студентів технічних університетів Європи (BEST), а їхню підтримку забезпечували факультет авіаційних і космічних систем НТУУ «КПІ» та первинна профспілкова організація студентів НТУУ «КПІ». Генеральний партнером змагань виступила компанія Honda. Офіційним партнером – компанія Hostmaster.

Турнір розпочався 28 березня. Кожного дня його учасники отримували нове завдання і мусили впродовж кількох годин розробити і реалізувати в матеріалах конкретну конструкцію, або представити свій варіант розв’язання певної організаційної чи економічної проблеми. Слово «або» в цьому контексті вжито невипадково, бо учасники мірялися силами в двох номінаціях: «Team Design» і «Case Study». Перша – це, власне, інженерна, друга – управлінсько-економічна.

З огляду на те, що наука і техніка є нині справою колективною, учасники об’єднувалися в команди по чотири особи. До речі, цього року бажання взяти участь у змаганнях виявили 180 студентів різних технічних ВНЗ, але за результатами попереднього тестування допущено до них було лише 80 людей. Варто додати, що в цьогорічному турнірі взяли участь і школярі. Таких було 30 осіб, і своїми розробками вони засвідчили, що вміють мислити і працювати як справжні інженери.

Конструкції учасників змаганьНа підведенні підсумків були продемонстровані результати кількаденної праці учасників: моделі літаків, мініатюрні вітроелектростанції, струму від яких було достатньо для того, щоб почали світитися LED-діоди, маленькі колісні пристрої, які для свого руху використовували енергію дитячих кульок, з яких виходило повітря. Все це їздило, літало й давало слабке світло, тож кожен бажаючий міг упевнитися в тому, що їхні автори цілком спроможні втілювати свої задуми у життя навіть за умови крайньої обмеженості в часі та засобах. Було б бажання. А бажання і цікавість до своєї майбутньої професії у тих, хто вийшов на старти цього змагання, точно є. Важливо лише не розтратити цього запалу, зустрівшись з реаліями життя.

Про те, як важливо залишатися вірними своїй мрії, говорив у своєму вітальному слові до переможців ректор НТУУ «КПІ» академік Михайло Згуровський. Потрібно, щоб цілі, які ставить перед собою молода талановита людина (а учасники змагань є, безумовно, талановитими),  не здрібніли, зіткнувшись з реаліями життя. Для цього слід вчитися досягати поставленої мети. І участь у подібних змаганнях – це також школа, в якій формуються майбутні фахівці.

Ну а переможцями Всеукраїнських інженерних змагань визнані цього року такі команди:

Номінація «Team Design» (студенти):

1-е місце – команда «Перфоратор» з інженерно-хімічного факультету (5 курс): Олексій Клановець, Ігор Івіцький, Віталій Олексишин, Ігор Черниш.

2-е місце – команда «Lantux» з факультету інформаційно-обчислювальної техніки (5 курс): Антон Сулім, Артем Льозін, Дмитро Лісніченко, Роман Франко.

3-е місце – команда “Ace of Spades” з факультетів прикладної математики,  бiотехнологiї i бiотехнiки, електроенерготехнiки та автоматики, інженерно-хiмiчного (6,1,4 і 5 курси): Антон Захаров, Едуард Чудайкін, Тимур Пророченко, Олексій Кругляниця.

Номінація «Case Study» (студенти):

1-е місце – команда “Free Thinkers” з теплоенергетичного факультету (5 курс): Сергій Душин, Костянтин П’яних, Олександр Альохін, Іван Пузанов.

2-е місце – команда «Nip» факультет прикладної математики,   факультет інформаційно-обчислювальної техніки, вiйськовий iнститут телекомунiкацiй та iнформатизацiї (2 і 3курси): Мирослав Вівчарик, Юрій Півторак, Олексій Стоцький, Ілля Власов.

3-е місце – команда «Radio Monsters» радіотехнічний факультет (4 курс): Євген Підкова, Микола Пахомов, Юрій Скотар, Віталій Рубан.

Переможці серед школярів:

1-е місце – команда «Ваяльщики» з КПНЛ № 145 (10-11 класи): Даніїл Третьяков, Олександр Давидов, Микола Сергійович, Данило Набіуллін

2-е місце – команда «The NZ» з ліцею "Наукова зміна" (9 клас): Олексій Шерстюк, Артем Огарков, Тимофій Бєлоносов, Андрій Сидоришин.

3-е місце – команда «Future Simple» з ліцею "Наукова зміна":  Анатолій Желізко, Владислав Ющенко, Богдан Рибій, Артем Власов.

Фотогалерея інженерних змагань на сайті ДНВР


28 березня в Малій залі Палацу культури та мистецтв НТУУ «КПІ» розпочалися Треті Всеукраїнські інженерні змагання. Творчий марафон триватиме п’ять днів і завершиться 1 квітня нагородженням переможців у залі Вченої Ради НТУУ «КПІ».

Цього року до участі у змаганнях запрошені не лише студенти (їх цього року вийшло на старт 80 осіб), але й школярі (таких – 30). Учасники змагаються в двох категоріях – «Team Design» і «Case Study». Перша – це командне проектування, тобто розв’язання конкретної технічної задачі за допомогою набору запропонованих організаторами інструментів і матеріалів. Так, у першій день змагань учасники мають упродовж 1 години 40 хвилин розробити і виготовити модель літака, розмах крил якого і довжина фюзеляжу не перевищуватимуть 30 см, а матеріалами  слугуватимуть 15 метрів дроту і моток клейкої стрічки. Друга категорія – це вирішення завдання технічного чи економічного характеру і представлення результатів у вигляді моделі дій для заданої ситуації.

Організатори змагань – місцева група міжнародної студентської організації BEST (Board of European Students of Technolodgy – Рада студентів технічних університетів Європи) у м.Києві. Підтримку і приміщення для змагань надають Національний технічний університет України та первинна профспілкова організація студентів НТУУ «КПІ».


Всеукраїнські інженерні змагання UBEC(Ukrainian BEST Engineering Competition), Київ

«Learn! Create! Win!»

Сьогодні інженерні змагання – найбільш популярна подія серед молодих інженерів, яка надає можливість проявити себе, змагатись з кращими студентами технічних університетів та спробувати свої сили у вирішенні реальних проблем в промисловості чи менеджменті. Всеукраїнські інженерні змагання – проект міжнародної студентської організації BEST.

Інженерні змагання дають студентам технічних університетів можливість практичної реалізації інженерної думки.

Вперше в цьому році змагання пройдуть в двох вікових категоріях: для студентів НТУУ «КПІ», а також для школярів шкіл м.Києва.

Захід пройде з 28-го березня по 1-е квітня 2011 року у Національному технічному університеті України «КПІ». Участь можуть взяти всі студенти КПІ (безкоштовно).

Впродовж п’яти днів учасники будуть змагатися в двох категоріях – «Team Design» та «Case Study».

Team Design – командне проектування; вирішення певного технічного завдання та моделювання технічних конструкцій з використанням даного набору матеріалів за умов обмеженості у часі з подальшою демонстрацією результату.

Case Study – вирішення завдання технічного або економічного характеру шляхом обговорення. Як результат своєї роботи команда представляє метод вирішення запропонованого завдання або стратегічну модель дій в конкретній ситуації.

Змагання в обох категоріях проходитимуть одночасно. Завдання розробляються організаторами та компаніями-партнерами і тримаються в таємниці до початку події.

Впродовж останнього дня події буде проводитись офіційне закриття з нагородженням переможців.

Організатори змагань – локальна група міжнародної студентської організації BEST у м. Києві.

BEST – Board of European Students of Technology – Рада студентів технічних університетів Європи (www.bestorg.eu):

  • неприбуткова, неполітична та нерелігійна студентська організація;
  • заснована у 1989 році;
  • існує в 89 вузах 30 країн Європи;
  • своєю діяльністю охоплює більше 1 000 000 студентів;
  • щорічно понад 15 000 студентів беруть участь у більш ніж 100 міжнародних заходах.

Підтримку змагань забезпечують Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», зокрема, факультет авіаційних та космічних систем та первинна профспілкова організація студентів НТУУ «КПІ».

З питань інформаційного партнерства та за додатковою інформацією просимо звертатися до організаторів змагань:

 

Тетяна Нечаєва

Головний Організатор змагань

+38-050-440-90-85

tetiana.nechaieva@BEST.eu.org

Міщук Анастасія

Прес-секретар змагань

+38-050-380-53-63

anastasiia.mishchuk@BEST.eu.org

Дата події