Співпраця науковців музею та університету

Відбулося засідання Вченої ради Державного політехнічного музею в її оновленому складі. До Вченої ради ДПМ, окрім науковців музею, увійшли представники різних кафедр університету: Н.О. Вірченко – д.ф.-м.н., професор каф. матаналізу та теорії ймовірності ФМФ; В.П Зінченко – к.т.н., доцент кафедри автоматизації експериментальних досліджень ФАКС; Л.П. Пономаренко – к.ф.-м.н., доцент кафедри загальної і теоретичної фізики ФМФ; Д.Ф.Чернега – чл.-кор. НАНУ, д.т.н., завідувач кафедри фізико-хімічних основ технології металів ІФФ; В.Ф. Шинкаренко – д.т.н., проф., зав.

Підготовка фахівців з інтелектуальної власності в КПІ

Основа інноваційного розвитку економіки – широке впровадження об'єктів інтелектуальної власності. Для цього необхідні висококваліфіковані спеціалісти. У КПІ підготовка фахівців даного профілю здійснюється з 2002 року на кафедрі конструювання верстатів та машин.

Аналіз засвоєння вищої математики студентами першого курсу

З метою оцінювання рівня знань абітурієнтів, які були зараховані до НТУУ "КПІ" за конкурсом балів сертифікатів УЦОЯО, в нашому університеті вже втретє проведено дослідження успішності навчання студентів першого курсу з вищої математики.

Горлицький Лев Ізраїлевич. Творець зброї перемоги

Лев Ізраїлевич Горлицький – один із першопрохідців створення нового виду зброї – самохідних артилерійських установок (САУ). Він головний конструктор САУ: СУ-122, СУ-85, СУ-100, які були взяті на озброєння в 1942–1944 роках і зарекомендували себе як дуже ефективні бойові машини.

Мрію зустріти світанок на планеті двох сонць…

Нещодавно у відділі авіації і космонавтики Державного політехнічного музею при НТУУ “КПІ” можна було спостерігати незвичну картину. Біля експонатів жваво спілкувалися літні чоловіки з медалями на грудях.

Міжнародна онлайн-конференція ФЛ 2011

Кожен рік ФЛ проводить науково-практичну студентську конференцію “Innovations in Science and Technology” для студентів технічних факультетів. Робочими мовами є англійська, німецька та французька.

Відкриття спартакіади НТУУ “КПІ” 2011

31 березня 2011 р. у спорткомплексі відбулось урочисте відкриття Спартакіади НТУУ “КПІ”. Розпочалася подія з виходу на спортивний майданчик команд факультетів, який очолювали найбільш успішні в попередніх роках (ТЕФ, ІТС, ВІТІ, ФЕА, ФПМ). Проректор з навчально-виховної роботи Г.Б. Варламов передав вітання від ректора М.З. Згуровського, зазначив, що наш університет упевнено лідирує з різних видів спорту з-поміж інших ВНЗ України і побажав успіху учасникам змагань. Зі святом краси і здоров’я привітав усіх голова профкому студентів НТУУ «КПІ» А.Ю. Гаврушкевич.

Людина в космосі: осмислення шляху

Перший політ людини в космос – подія, яка назавжди змінила світ. Осмислити її історичне значення мала метою Міжнародна науково-практична конференція "Від усмішки Джоконди до усмішки Гагаріна", яка з ініціативи кафедри філософії пройшла в стінах нашого університету 7 квітня. Вона зібрала багатьох – ветеранів космодромів, працівників космічної галузі, філософів, студентів, аспірантів. Пленарне засідання відкрив декан факультету соціології і права проф. Б.В.Новіков.

Зустріч з питань науки та інновацій

Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України, академік НАН України В.П.Семиноженко 4 квітня відвідав НТУУ «КПІ». Володимир Петрович оглянув експозицію Державного політехнічного музею КПІ та ознайомився з історією й сьогоденням університету. Потім в залі засідань адмінради відбулася зацікавлена розмова з керівниками Київської політехніки, що стосувалася сучасної концепції діяльності дослідницького університету, яка базується на трикутнику знань: освіта – наука – інновації.