22-27 травня 2023 року на скеледромі "КПІскеля" в Спорткомплексі КПІ "Політехнік" відбувся фестиваль з боулдерингу "KPIskala Bravely Week". Крім проведення саме змагань, фестиваль мав на меті популяризацію скелелазіння серед молоді та збирання донатів на підтримку ЗСУ.

Змагання проходили за системою ранжування учасників за рейтингом відповідно до складності пройдених трас – чим більшою є цифра, тим складнішим маршрут. У такий спосіб визначилися новачки (категорія лазіння до 6B включно), аматори (категорія лазіння до 7A включно) та профі, які могли взяти участь поза конкурсом в якості тренування. Всі учасники зареєструвалися в семи групах, кожна з яких мала можливість лазити дві години. Перші п'ять груп були розподіленні по днях виступів, а дві виступали в останній день фестивалю. Команда рутсетерів (постановників трас) підготувала 25 новеньких боулдерингових трас різної складності.

Усього в змаганнях взяли участь близько 130 скелелазів. Більшість учасників – це студенти, випускники і співробітники нашого університету, а також спортсмени з інших скелелазних осередків Києва і з різних куточків України. Раді були бачити на фестивалі представників декількох шкіл та вчителів, для них організували окремі групи.

Слід згадати і про партнерів фестивалю. Серед них відзначимо компанію "FA gear", яка виробляє спорядження для альпінізму, скелелазіння, спелеології, гірського туризму, а також робіт на висоті. Чимало спорядження цього бренду – карабіни, спальні мішки, компаси, газові горілки, термічний посуд та інше тепер допомагає нашим ЗСУ. Дякуємо за підтримку!

Ну а переможцями фестивалю стали:

Чоловіки:

1-ше місце – Юрій Садовський

2-ге місце – Павло Петрованчук

3-тє місце – Сергій Палін

Жінки:

1-ше місце – Юлія Сівкова

2-ге місце – Марина Шевчук

3-тє місце – Аліна Бобохіна

Також визначено переможців серед новачків.

Чоловіки:

1-ше місце – Євген Тацький (випускник, нині співробітник КПІ)

2-ге місце – Віталій Жаровський

3-тє місце – Олександр Бочаров

Жінки:

1-ше місце – Марія Дубініна

2-ге місце – Владислава Долинна

3-тє місце – Юлія Ніколаєва.

Усі учасники та переможці "KPIskala Bravely Week" були нагороджені призами від наших партнерів, а також нашими тематичними кубками. Призери фестивалю отримали ще й корисні подарунки – атрибутику для скелелазіння.

Ще одним важливим підсумком фестивалю стали 10 тис. грн, що їх переказано на підтримку ЗСУ.

Довідково: боулдеринг (іноді болдеринг, від англ. Bouldering – скелелазіння по валунах) – різновид скелелазіння на невисоких скельних утвореннях або штучних стендах без мотузки та страхувальної системи.

Вадим Михайленко,
старший викладач кафедри технологій оздоровлення і спорту

Дата події