28 травня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація компанії «GDC Middle East» (Королівство Саудівська Аравія).

До складу делегації входили головний менеджер з розвитку бізнесу компанії «GDC Middle East» Кріс Парсонс, менеджер з розвитку продуктів компанії Рабія Тулба, менеджер з розвитку бізнесу Акіф Цетінтас. Їх супроводжували директор компанії «Прогрестех-Україна» Андрій Фіалковський та радник Групи компаній «PROGRESSTECHGROUP» Галина Бровко.

Гості оглянули пам’ятники, встановлені на Алеї видатних вчених та інженерів, які навчалися і працювали в КПІ, та експозиції Державного політехнічного музею і його Відділу авіації і космонавтики ім. Ігоря Сікорського. Під час цієї екскурсії ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський розповів їм про історію університету та його видатних випускників.

Питання сьогодення обговорювалися після першого ознайомлення представників «GDC Middle East» з університетом. Участь у бесіді взяли проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник керівника Департаменту міжнародного співробітництва Євген Поліщук та інші. Михайло Згуровський і Сергій Сидоренко розповіли гостям про сьогоднішню навчально-наукову діяльність київських політехніків, зокрема й про підготовку майбутніх фахівців авіаційної промисловості в двох спільних навчально-наукових центрах «КПІ ім. Ігоря Сікорського – Boeing – Прогресстех-Україна», відритих на базі Механіко-машинобудівного інституту. Крім того, представники компанії побачили відеопрезентацію, присвячену інноваційній діяльності університету. Відтак учасники зустрічі обмінялися думками щодо налагодження форм і напрямів можливої співпраці, насамперед в організації підготовки для компанії спеціалістів з авіабудування. Одним із напрямів такої підготовки може бути їхнє навчання за програмами, які реалізуються у спільних центрах КПІ та компаній «Boeing» і «Прогрестех», про які йшлося вище. Тож насамкінець учасники зустрічі домовилися, що ближчим часом представники «GDC Middle East» надішлють на адресу університету пропозиції щодо можливих форм співпраці.

Довідково. Компанія «GDC Middle East» була створена Саудівським фондом державних інвестицій з метою сприяння трансферу сучасних технологій і знань, а також для забезпечення стабільного поліпшення потенціалу аерокосмічної та оборонної галузей Королівства Саудівська Аравія. Головними в діяльності компанії є три напрями: аерокосмічна інженерія (інженерні рішення для військових літаків, інженерні рішення для авіаційної галузі «під ключ», забезпечення навчання інженерних підрозділів аерокосмічної галузі тощо); центр аерокосмічної інтеграції (розробка та впровадження рішень, які підтримують повний життєвий цикл літака; сертифікація; послуги з розробки та сертифікації різноманітної авіаційної техніки – від окремих систем до літаків тощо); тестування та оцінка (підтримка і супровід клієнтів через тестування та перевірку авіаційної техніки і обладнання на відповідність міжнародним стандартам).

Дата події