КПІ та UoS: співпраця в часи війни та миру

Плани співпраці, її напрями й навіть конкретні проєкти обговорили  ректор КПІ ім.Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський з президентом Шеффілдського університету (University of Sheffield чи, скорочено, UoS, Велика Британія) професором Коеном Ламбертсом і віцепрези

Антикорупційна програма КПІ: оновлення на часі

Під час аналізу основних документів, які регулюють впровадження антикорупційних заходів в Україні, зокрема Антикорупційної політики держави до 2025 року та Антикорупційної стратегії України, звернула увагу на той факт, що не останнє місце в них приділено боротьбі з корупцією в галузі осв

VIII Міжнародна конференція "Енергетичний менеджмент: стан та перспективи розвитку – PEMS'22"

На базі Навчально-наукового інституту енергетики та енергозбереження КПІ ім. Ігоря Сікорського в середині листопада пройшла VIII Міжнародна конференція "Енергетичний менеджмент: стан та перспективи розвитку – PEMS'22".

Рекорд не задля рекорду

Понад 5 тисяч окопних свічок, які виготовили в КПІ студенти, викладачі та співробітники університету, а також небайдужі кияни впродовж доби 3-4 грудня, зігріватимуть захисників нашої держави на фронті. Це – рекорд України.

Центр підготовки енергоменеджерів – для вітчизняної енергетики

Сьогодні, коли вітчизняна енергетика працює в надзвичайно складних умовах війни, а питання енерогозбереження та ефективного енергоменеджменту стали особливо актуальними, значення діяльності Центру підготовки енергоменеджерів (ЦПЕМ) при НН ІЕЕ важко переоцінити.

Обіцяють повернутися з Перемогою

Напередодні новорічних свят кореспондент "КП" поспілкувався за допомогою мобільного зв'язку з двома студентами-бакалаврами університету, які нині на фронті захищають наші з вами життя.

Конференція в НН ВПІ: науковці про війну та нові стандарти журналістики

Україна нині – на передньому краї війни. Війна палає не лише на землі, у повітрі та на морі, але й в інформаційному просторі. Причому в медіа – друкованих, електронних і мережевих – росія воює не лише з нашою державою, але й майже з усім цивілізованим світом.

Артему Артемовичу Халатову – 80!

14 грудня 2022 р. виповнилося 80 років провідному українському вченому в галузі високотемпературної теплофізики та теплоенергетики, академіку НАН України, професору кафедри прикладної фізики Навчально-наукового фізико-технічного інституту КПІ ім.