Переможці університетського конкурсу в 2014 р. на кращий підручник, монографію, навчальний посібник

За результатами університетського конкурсу в 2014 р. на кращий підручник, монографію, навчальний посібник першу премію присуджено Новікову Олексію Миколайовичу, Грайворонському Миколі Владленовичу за підручник «Безпека інформаційно-комунікаційних систем».

Вік Корсун: вісім років співпраці з КПІ

Заступнику виконавчого директора Українського науково-технологічного центру Віктору Корсуну впродовж якихось п'яти днів довелося двічі виступити з трибуни зали засідань Вченої ради КПІ: 28 травня для учасників семінару "Інновації в Україні: уроки та рекомендації для наукового та освітнього лідерс

Засідання Вченої ради: 02.06.2014

Першим питанням порядку денного було відзначення діяльності заступника виконавчого директора Українського науково-технологічного центру Віктора Корсуна.

Студент ФЕА досліджує інтелектуальні системи

Значна частина наукових досліджень, що проводяться в нашому університеті, пов'язана з використанням мехатронних систем – об'єднання вузлів точної механіки з електронними й електротехнічними компонентами для забезпечення проектування якісно нових модулів, машин та систем з інтелектуальним керуванн

Міжнародна конференція на ХТФ

IV Міжнародна науково-практична конференція "Комп'ютерне моделювання в хімії, технологіях і системах сталого розвитку – КМХТ-2014", присвячена 40-річчю відкриття першої в Україні кафедри кібернетики хіміко-технологічних процесів, пройшла 13-16 травня 2014 р.

Сучасному КПІ – сучасне освітлення

Пріоритетні джерела світла. Досягнення фізики та оптоелектроніки за останнє десятиліття дозволили створити джерела світла з енергетичною ефективністю в 5-10 разів більшою від ламп розжарювання. До таких джерел світла належать твердотільні світлодіоди.

Ісмаїл Гаспринський - видатний кримськотатарський просвітник

Ім'я Ісмаїла-бея Мустафи-оглу Гаспринського (8.03.1851–11.09.1914) стало для кримськотатарського народу символом відродження тюркізму, знаменом перемін, відмовлення від старих догм і стереотипів. І. Гаспринський був одним із найвідоміших педагогів-реформаторів кінця XIX – початку ХХ ст. Вплив його ідей позначився при підготовці і проведенні реформи національної школи, розробці проблем рідної школи, створенні перших національних підручників.