Шановні колеги! [До Дня науки]

Третьої суботи травня ми відзначаємо День науки. Це наше з вами свято, день, що органічно увійшов до календаря знаменних дат нашого дослідницького університету.

Сучасний світ – це, до певної міри, світ наукових досягнень і розвинених технологій. Вони, у кінцевому підсумку, визначають нині рівень цивілізації людства. У таких умовах забезпечити економічне зростання держави можна лише спираючись на розвиток науки і техніки.

Ними пишається ІХФ [стипендіати ректора, депутата Д.Й.Андрієвського, переможці конкурсів]

Кращих студентів, які мають вагомі здобутки в навчанні, дослідницькій та громадській роботі, традиційно відзначають підвищеними стипендіями. Цього семестру вагомий фінансовий додаток отримали вихованці ІХФ, про яких подальша розповідь.   

Зелене чудо нашого парку - кентуккське кавове дерево

Здається, про всі найцікавіші рослини парку КПІ "Київський політехнік" уже розповідав. Аж ні. Навесні, фотографуючи біля ЦКМ чудернацький клен, який розпустився червонуватими пагонами, звернули увагу, що під сусіднім з гінкго білоба (обнесений огорожею) деревом земля усіяна цупкими синювато-брунатними стручками, всередині яких надійно сховані насінини-боби.

До Міжнародного дня інтелектуальної власності 2012

Генеральна асамблея Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) на своєму засіданні у вересні 2000 року прийняла рішення про встановлення Міжнародного дня інтелектуальної власності, який щорічно відзначається 26 квітня і знаменує собою охорону і розвиток інтелектуальної власності

«Технічний вернісаж» у КПІ

25 квітня в Державному політехнічному музеї при НТУУ "КПІ" відкрилася виставка науково-дослідницьких та проектних робіт учнів-членів Київської малої академії наук учнівської молоді "Технічний вернісаж".

Конференція з хімічної технології, присвячена фундаментальним і практичним питанням у галузі хімії й хімічної технології

4-6 квітня 2012 року на хіміко-технологічному факультеті пройшла ІІІ Міжнародна конференція студентів, аспірантів та молодих учених, присвячена фундаментальним і практичним питанням у галузі хімії й хімічної технології.