Кращих студентів, які мають вагомі здобутки в навчанні, дослідницькій та громадській роботі, традиційно відзначають підвищеними стипендіями. Цього семестру вагомий фінансовий додаток отримали вихованці ІХФ, про яких подальша розповідь.   

Ольга Арсенюк

П'ятикурсниця Ольга Арсенюк – майбутній фахівець з машин та технологій пакування, нині в магістратурі працює над темою "Сортування полі­мерних матеріалів методом гідросепарації" під керівництвом к.т.н., доц. І.В.Коваленка. У вільний час любить читати, інколи вишивати та спілкуватися з друзями.

"Для мене отримання стипендії ректора стало не тільки грошовою винагородою, а й визнанням моєї сумлінної праці протягом чотирьох років. Хочу щиро подякувати за те, що адміністрація університету заохочує студентів, які сумлінно навчаються. Майбутнім стипендіатам хочу побажати наснаги в навчанні  та впевненості у собі", – говорить студентка.

Валентина  Грабітченко Валентина Грабітченко уже отримала диплом бакалавра з відзнакою, після закінчення вишу вона опікуватиметься охороною навколишнього середовища та збалансованим природокористуванням. А поки що під керівництвом д.т.н., проф. М.Д.Гомелі досліджує ефективність алюмінієвих коагулянтів при очищенні водних розчинів. Обіймає посаду профгрупорга групи, професійно займається великим тенісом, захоплюється  спортивно-бальними танцями, турбується про домашніх звіряток.
Людмила  Летушко Людмила Летушко, студентка 5-го курсу ка­федри ХПСМ вважає завзятість та наполегливість невід'ємними рисами свого характеру, які допомагають їй подужати безліч справ та досягти успіхів. Перші кроки в науку вона робить разом із наставниками – доцентами І.Л.Шилович та Г.М.Васильченко. Людмила любить спілкуватися з друзями, активно відпочивати, слухати музику. Своїм ровесникам бажає творчих успіхів, натхнення в навчанні та роботі, креативних ідей.
Юлія Мазна Юлія Мазна – майбутній фахівець з екології та охорони навколишнього середовища. Під керівництвом к.т.н., доц. Т.О.Шаблій вона займається питаннями очистки природних та стічних вод, має публікації  та виступи на наукових конференціях. Захоплюється танцями та гімнастикою.
Олександр Мартем’янов Олександр Мартем’янов  вступив до НТУУ "КПІ" у 2007 році на інженерно-хімічний факультет за спеціальністю "Машини і технологія пакування". Він вважає цю спеціальність актуальною і бачить широкі перспективи її розвитку та застосування в Україні. Останнім часом зацікавився механотронікою, працює  під керівництвом к.т.н., доц. кафедри ХПСМ І.В.Коваленка. Взяв участь у конкур­сному відборі на навчальний курс з "Робототехніки" у Фінляндії та пройшов відбір. У вільний час захоплюється  туризмом, є засновником і керівником ФотоШколи КПІ.
Наталія  Потебня Наталія Потебня навчається на 5-му курсі за спеціальністю "Машини і технологія пакування". Вважає свою спеціальність дуже перспективною в майбутньому. На даний час під ке­рівництвом к.т.н., доц. кафедри ХПСМ І.В.Коваленка займається дослідженнями, що стосуються сортування полімерних відходів, вільний час присвячує лижному спорту та дайвінгу, полюбляє готувати.

Отримання стипендії ректора та іменної стипендії депутата Д.Й.Андрієвського вважає великою честю для себе. "Це визнання не тільки моєї наполегливої праці, а й викладачів кафедри. Завдяки знанням, отриманим від них, та їх підтримці я досягла успіху", – поділилася студентка. Майбутнім стипендіатам бажає бути відповідальними, цілеспрямованими і ніколи не здаватися, адже саме ці якості притаманні переможцям.

Людмила Легень, методист деканату ІХФ