4-6 квітня 2012 року на хіміко-технологічному факультеті пройшла ІІІ Міжнародна конференція студентів, аспірантів та молодих учених, присвячена фундаментальним і практичним питанням у галузі хімії й хімічної технології.

На відкритті конференції в залі засідань Вченої ради були присутні: декан ХТФ, голова оргкомітету конференції  д.т.н., професор І.М.Астрелін, заступник першого проректора І.О.Мікульонок, заст. проректора з наукової роботи В.А.Барбаш, начальник управління водних екосистем та ресурсів Г.М.Петрук, член-кореспондент НАН України Г.Г.Гнесін, директор  ПАТ АК "Київводоканал" В.Г.Ченчевий,  директор асоціації "Міжнародні водні інновації" О.В.Тупіцин, віце-президент "Союзу хіміків України" к.т.н. І.М.Новиков, представник Норвезького університету природних наук м. Осло Лелум Манамперума та інші поважні особи.

Проведенню конференції сприяли ТОВ "Макрохім",  "Gigamir", ТОВ "Агромат", "DOW", "Союз хіміків України" та інші.

Бажання взяти участь у конференції та опублікувати результати своїх досліджень у збірнику тез доповідей виявили більше 300 студентів, аспірантів та молодих учених з різних країн, що говорить про прагнення молодих людей до пізнання та обміну науковим досвідом. Виступили з доповідями 90 дослідників. Крім доповідачів з України, у конференції взяли участь дослідники з Франції, Норвегії та Білорусі. Працювали секції органічної хімії, неорганічної хімії, електрохімії, неорганічного матеріалознавства, хімічної кібернетики, екології. Найбільшою кількістю доповідей відзначились секції неорганічного матеріалознавства, електрохімії та екології. Важливо відмітити, що після доповіді кожна робота обговорювалася учасниками конференції та науковцями, присутніми на засіданнях секцій. Робота кожного науковця була критично оцінена і кожен отримав корисні поради, які так необхідні в роботі починаючого науковця.

Програмний комітет конференції відзначив найкращі роботи дипломами конкурсу доповідей та цінними призами.

Між секційними засіданнями для учасників була організована пішохідна екскурсія містом та екскурсії на підприємства "Агромат" та ПАТ АК "Київводоканал".

Загалом конференція пройшла плідно та ефективно для доповідачів і слухачів. Багато хто отримав відповіді на запитання, що їх цікавили. Дехто зміг краще зрозуміти предмет своїх досліджень і, найголовніше, кожен залишився задоволеним досягнутими результатами.

Г.С.Васильєв, представник оргкомітету, аспірант ХТФ

Дата події