Підсумки прийому – 2011: КПІ зберіг лідерські позиції

Зберігаючи лідерські позиції в освітянському розмаїтті сьогодення, КПІ впевнено тримає курс на підготовку високоосвічених професіоналів, затребуваних вітчизняним ринком праці. Цьогорічна робота приймальної комісії та набір першокурсників були особливо непростими, адже через демографічні коливання кількість випускників шкіл відчутно зменшилася.

Про перебіг вступної кампанії та підсумки прийому студентів на 1-й і 5-й курси 2011/12 н. р. розмовляємо з першим проректором НТУУ "КПІ" Ю.І. Якименком.

Примаков Семен Пилипович. Вітаємо з ювілеєм!

Семену Пилиповичу Примакову – 80! Професор кафедри екології та технології рослинних полімерів, заслужений викладач НТУУ "КПІ", академік Української технологічної академії, учасник Великої Вітчизняної війни С.П.Примаков святкує свій ювілей.

Чи зупинимо копіпаст?

Слово "копіпаст" автором запозичене у наших студентів під час консультацій з приводу підготовки до захисту курсових, рефератів, розрахункових робіт.

Літописець епохи Відродження Джорджо Вазарі

Рівно 500 років тому в невеличкому тосканському місті Ареццо народився Джорджо Вазарі – автор славнозвісних "Життєписів  найславетніших живописців, скульпторів та архітекторів". Цій книзі судилося довге, а можливо й вічне, життя, бо допоки житиме людство, вона залишиться одним з головних джерел інформації про видатних діячів епохи Відродження. Зауважимо принагідно, що саме Вазарі й запровадив термін "Відродження" ("Rinascita").

Семінар з програм академічних обмінів на ФПМ

13 вересня 2011 року студенти факультету прикладної математики зустрілися з гостем зі Швеції паном Олівером Поповим (Oliver Popov), професором факультету комп'ютерних наук і систем, директором Центру безпеки кібернетичних систем Стокгольмського університету (Stockholm University –

В НТУУ «КПІ» відкрито Українсько-Корейський центр ІТ

Київська політехніка 8 серпня приймала гостей – Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Корея в Україні пана Кім Ін-Цжуна та радника-посланника, заступника глави місії пана Кім Хьон Дока. Вони взяли участь у відкритті Українсько-Корейського навчального центру з інформаційних технологій, що розташувався в 13-му корпусі НТУУ "КПІ". Цій події передувало підписання низки документів починаючи з 2005 р. та конкретних кроків щодо їх втілення.