Хохлов Юрій Віталійович. Молодий доцент з ФЕЛ

Доцент кафедри промислової електроніки ФЕЛ, кандидат технічних наук Юрій Віталійович Хохлов у 2007 році став одним із переможців конкурсу «Молодий викладач-дослідник – 2007». З ним зустрівся наш кореспондент.

Наші спортсмени у Таллінні

17-22 вересня 2008 року у столиці Естонії Таллінні відбулися міжнародні спортивні змагання, приурочені до 90-річчя Талліннського технічного університету (ТТУ).

Обережно, токсикоманія

Термін “токсикоманія” з'явився в літературі порівняно недавно. Раніше використовувалось узагальнене поняття “наркоманія”, тобто звичка і хвороблива залежність від наркотичних речовин.

Чому Шулявка зветься «Шулявкою» || з минулого

Мабуть, усі студенти та працівники НТУУ «КПІ» знають, що університет розташований у тій частині Києва, яка носить історичну назву Шулявка. Дехто, напевно, знає й про те, що до 1898 року, коли сюди прийшли землеміри, щоби розпланувати територію під будівництво майбутнього інституту, тут було «Саперне поле» – невеличкий військовий полігон, що межував з селищем Шулявка і займав територію, на якій колись також стояли хати селища. Але зовсім мало тих, хто знає, звідки ж пішла ця назва – Шулявка.

Альтернативне опалення «Електропік»

Електричну теплоакумулюючу систему «Електропік», яка передбачає перехід на альтернативний вид опалення, на початку жовтня введено в дію у школі № 12 м. Луцька.

Науково-технічні стратегії Samsung

Спільне засідання наукової сесії Вченої ради та наукового семінару “Системні дослідження” відбулося 20 жовтня в залі засідань Вченої ради. Перед присутніми виступив віце-президент компанії Samsung пан Лі Гванг Райл з доповіддю “Загальний огляд науково-технічної стратегії компанії Samsung”.