І.П. Бардін про інженерів

Іван Павлович Бардін (1883–1960) – академік і віце-президент АН СРСР, Герой Соціалістичної Праці, кавалер семи орденів Леніна, двічі лауреат Державної премії, лауреат Ленінської премії, людина, яка стояла біля витоків проектування найпотужніших металургійних підприємств, а також розроблення і впровадження в СРСР неперервного розливання сталі та киснево-конвертерного процесу.

Говорять учасники конференції CODATA 2008

CODATA – важливий інструмент для всіх галузей науки і техніки. Адже за його допомогою забезпечується доступ до даних, отриманих у різних куточках земної кулі в результаті обчислень, досліджень і аналізу.

Наша студентка на Олімпіаді в Пекіні

Ми вже писали про спортивні здобутки студентки ММІФ Юлії Прокопчук. Вона багаторазова чемпіонка України зі стрибків у воду, переможець та призерка кількох чемпіонатів Європи та світу.

Укладено угоду з Symantec

Меморандум про співпрацю між корпорацією Symantec, Науковим парком “Київська політехніка“ та Національною науково-освітньою мережею УРАН підписали 6 жовтня Роберт Клайд (Robert Clyde) – віце-президент Symantec, М.З.Згуровський – президент Наукового парку “Київська політехніка“ та Ю.І.Якименко –

Я – профорг [Антон Сухоіваненко]

На годиннику – 6.20. Неділя. Йду по Борщагівській і видивляюся клуб “Інтонація”. Я – першокурсник, профорг групи ТС-82 Інституту телекомунікаційних систем. Керівник профбюро ІТС призначив цей час і місце, сказавши, що всі профорги КПІ їдуть на екскурсію до Умані.

Електронні колекції для науковців КПІ

30 вересня 2008 року в нашому університеті побували представники польської компанії A.B.E. Marketing – найбільшого польського імпортера і дистрибутора іншомовної наукової літератури, зокрема електронних книг, журналів та баз даних.

Кампанія “Поселення у гуртожиток-2008”

25 вересня завершилася кампанія “Поселення у гуртожиток-2008”. Студенти Київської політехніки остаточно упорядкували вересневе організаційне сум'яття навколо поселення та цілком поринули в навчання, роботу, “хатні справи” та веселощі.

Світовий форум науки в КПІ. 21-а Міжнародна конференція й 26-е засідання генеральної асамблеї СODATA

3-8 жовтня на базі нашого університету пройшли 21-а Міжнародна конференція й 26-е засідання генеральної асамблеї Комітету з даних для науки та технологій (СODATA). Конференція проводиться кожних два роки і є головним заходом СODATA, в ній беруть участь науковці високого рівня в галузі даних з усього світу. Попередня конференція, що проводилася 2006 року в Пекіні, зібрала 650 учасників.