Біг у радість: пора розпочинати

“Хочеш бути здоровим – бігай, хочеш бути розумним – бігай, хочеш бути щасливим – бігай,” – так, здається, говорили стародавні греки. А вони зналися на фізичних вправах. Недарма ж Олімпійські ігри придумали.

Вiдзначено рiчницю Перемоги

На урочистості з нагоди 61-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній 5 травня до зали засідань Вченої ради було запрошено ветеранів війни Київської політехніки.

Київ. Музей українського народного декоративного мистецтва

Це один з найбільших художніх музеїв України. Розташований він на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника у приміщенні колишніх митрополичих покоїв і прилеглої до них домової Благовіщенської церкви, які є пам’ятками архітектури VIII – поч. XX ст.

Невідомий рукописний підручник М.П.Кравчука

“Рукописи не горять…” – і таки іноді правда!.. Село Саварка на Богуславщині. Хатина, в якій у 20-ті роки ХХ ст. проживали вчителі Марія Іщенко та подружжя Чалих… І ось у листопаді 2005 р.

Перша Всеукраїнська конференція молодих хіміків

З 27 по 29 квітня 2006 року на базі хіміко-технологічного факультету було проведено І Всеукраїнську науково-практичну конференцію студентів, аспірантів та молодих учених з хімії та хімічної технології. У її роботі взяли участь більш ніж 180 представників провідних ВНЗ та НДІ нашої держави.

Сучасні інформаційні технології – у бібліотеки

Із 19 по 21 квітня 2006 року в навчальному центрі інформаційно-бібліотечних технологій НТУУ «КПІ» пройшов тренінг-семінар для адміністраторів комп’ютерних мереж бібліотек технічних вузів України й міста Києва.

Так тримати, бiотехнiки!

У січні 2006 року виповнилось 5 років з дня заснування кафедри біотехніки та інженерії. Ювілей це, чи ні? За звичайними мірками – дуже молодий вік порівняно з іншими підрозділами НТУУ “КПІ”. Але це і час для розквіту творчих сил і здійснення честолюбних планів. Кафедру створено у 2001 р. згідно з наказом ректора університету як структурний підрозділ першого в Україні факультету біотехнології і біотехніки.

Вони працювали для перемоги

Минув шістдесят один рік від часу закінчення Великої Вітчизняної війни. Здобутком історії давно стали події тих буремних років, коли весь радянський народ виборював перемогу у важкій боротьбі з фашистськими загарбниками.

Перший відкритий чемпіонат «Що? Де? Коли?» в КПI

14 квітня в Малому залі ЦКМ НТУУ “КПІ” пройшов перший відкритий чемпіонат нашого університету з інтелектуальної гри “Що? Де? Коли?”. Думаю, переважна більшість капеішників хоч раз у житті дивилася телевізійну версію цієї гри, а меншість (цікаво, чи є такі?) хоча б чула про неї.