У КПІ ім. Ігоря Сікорського пройшло спеціальне щорічне об'єктове тренування з цивільного захисту. В залі засідань Вченої ради зібралися працівники відділу з питань цивільного захисту, відповідальні особи з питань цивільного захисту інститутів, факультетів і структурних підрозділів, члени евакуаційної комісії та комісії з надзвичайних ситуацій, представники дирекції Студмістечка, завідувачі гуртожитків і коменданти навчальних корпусів.

🚀
Розпочинаючи тренування, начальник відділу з питань цивільного захисту Юрій Нестеренко оголосив його тему: "Дії органів управління навчально-наукових інститутів, факультетів та структурних підрозділів, учасників освітнього процесу, працівників університету при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій воєнного характеру". Однак розпочати навчання в залі не вдалося, бо саме в цей час пролунав сигнал повітряної тривоги – справжньої, а не тренувальної. Тому всі учасники перемістилися з зали до укриття в першому корпусі. Отож там воно і продовжилося.

Перед учасниками знов виступив Юрій Нестеренко: він зупинився на питаннях відпрацювання дій керівного складу цивільного захисту університету, органів управління структурних підрозділів щодо виконання заходів, передбачених планом розміщення учасників освітнього процесу в захисних спорудах, найпростіших укриттях у разі виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру.

Також не залишилися поза увагою і прийоми та засоби проведення особовим складом формувань цивільного захисту рятувальних та інших невідкладних аварійно-відновлювальних робіт, підвищення ефективності застосування формувань в разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та воєнного характеру. По тому Юрій Нетсеренко та проректори університету Сергій Манзюк і Олександр Мирончук, які також брали участь у тренуванні, відповіли на низку запитань учасників.

Практичне відпрацювання дій учасниками освітнього процесу було проведено й у підрозділах.

Нагадуємо:

Алгоритм дій за сигналом цивільного захисту “повітряна тривога”
Правила поведінки в укритті
Організація та проведення навчальних занять в умовах воєнного стану і відключень електроенергії

Володимир Школьний

Дата події