Відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» особи, які мають намір набути громадянство України або претендують на обрання чи призначення на визначені цим Законом посади, від 16 липня 2021 року повинні засвідчувати свій рівень володіння державною мовою. Державний сертифікати про рівень володіння державною мовою видає Національна комісія зі стандартів державної мови за результатами складених іспитів.

Для проведення іспитів Національна комісія зі стандартів державної мови своїм рішенням призначає уповноважені установи – заклади вищої освіти, які забезпечують належні матеріально-технічні та організаційні умови іспитування, технічно супроводжують перебіг іспитової сесії.

Від 25.01.2023 іспит на рівень володіння державною мовою можна скласти в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Зареєструватися на іспит можна за покликанням https://exam.mova.gov.ua/. Із порядком реєстрації, процедурою проведення іспиту, зразками завдань та іншою інформацією, що стосується отримання державного сертифіката про рівень володіння державною мовою,  можна ознайомитися на офіційному сайті Національної комісії зі стандартів державної мови https://mova.gov.ua/ .

Для реєстрації на іспит на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» обирайте наш заклад з випадного меню.

Звертаємо увагу, що іспит відбувається за адресою: Науково-технічна бібліотека КПІ ім. Ігоря Сікорського Проспект Перемоги, 37-Л, 1-й поверх, зал 1.3.1.

Іспити на рівень володіння державною мовою

Дотримуйтеся інструкцій, наведених на сторінці реєстрації, та уважно перевіряйте правильність введених персональних даних.

Відповідальна особа,
Директор Науково-технічної бібліотеки Оксана БРУЙ

Дата події