З нагоди 30-річчя закінчення навчання влітку відбулася зустріч випускників факультету інформатики та обчислювальної техніки (до 1986 р. – факультет електроприладобудування та обчислювальної техніки), які навчалися за спеціальністю "Обчислювальна техніка" – групи ІВ-31, ІВ-32, ІВ-33, ІВ-34.

Зустріч проходила на теплоході "Срібна хвиля". Її програма була насиченою: це й тепле і дружнє спілкування, спогади та фото-, відеозйомка, дискотека 80-х та п'ятигодинна прогулянка по Дніпру.

Організатори зустрічі, колишні студенти групи ІВ-33 –  Юрій Сидоренко, Олександр Василенко, Едуард Авраменко, Олег Гудима та ін. – розмістили на верхній палубі теплохода плакати, присвячені рокам навчання: "Життя студентське", "Життя колгоспне", "Життя військове", "Відпочинок та розваги", "Наші викладачі" та банери, що розповідали про подію, яка відбувалась. Кожного новоприбулого зустрічали фотографи, які робили миттєве фото. Щойно зроблені світлини з автографами відзнятого поміщали на стенди з фото із випускних альбомів. Тож можна було порівняти себе тодішнього й нинішнього.

Настрій у всіх був піднесений. Цікаво було бачити одне одного та спілкуватись. Усі присутні повернулися у велику родину своїх однодумців, де тебе люблять, поважають та цінують лише за те, що ти "свій", "наш", за велике та насичене спільне минуле в КПІ – цілих шість незабутніх років разом! Було також щире спілкування, насичене спогадами й подальшими мріями, і під час фуршету. А навкруги з пароплава відкривались неперевершені краєвиди берегів Дніпра, рідної української природи. Ці чарівні краєвиди додавали настрою, натхнення й наповнювали безмежним щастям!

Потім відбувся перегляд музичних відео-кліпів: "Прогулянка по КПІ 2019", "Спогади про педагогів", "Спомини про тих, кого вже з нами немає".

Пригадували про складнощі вступу на факультет. З теплотою, вдячністю та повагою згадували завідувача (і організатора) кафедри обчислювальної техніки члена-кореспондента АН УРСР і НАН України, лауреата Державних премій УРСР та СРСР, доктора технічних наук, професора К.Г. Самофалова та своїх викладачів.

Попри те, що у житті нашої країни за минулі 30 років відбулося багато змін, випускники 1989 року вистояли, стали успішними та зберегли у своїх серцях щирість і тепло. Серед присутніх були й керівники приватних фірм, і науковці, і фахівці в різних сферах нашого сучасного життя. Люди, які вміло реалізують свій досвід у професії, з високою культурою і великою любов'ю до життя.

Слід зазначити, що серед випускників 1989 року спеціальності "Обчислювальна техніка" є й такі, які нині живуть та працюють у США, Італії, Німеччині та інших країнах. Своєю працею у провідних закордонних компаніях вони підтвердили високий рівень освіти в КПІ. При цьому вони зберігають пам'ять про Україну, пам'ятають своє коріння...

Разом з нами на ФІОТ навчалися студенти з Тунісу, Йорданії, Куби, Північної Кореї, Болгарії. Завдяки сучасним технологіям, незважаючи на відстань, вони й зараз на зв'язку, а дехто й був на нашому зібранні. Зустріч випускників сколихнула хвилю спілкування в соціальних мережах. До спілкування долучались ті, хто не зміг через певні обставини бути присутнім особисто на зустрічі. Тож ця подія об'єднала всіх ще більше.

Зустріч пройшла дуже зворушливо, всі пишались тим, що вони з КПІ і дякували вишу, який дав головні орієнтири для подальшого життя та становлення.

Л.С.Баштова, ДПМ при КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події