Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 7 жовтня 2016 р. №1213 іменну стипендію Верховної Ради України отримали чарівні дівчата з кафедри фізики металів ІФФ – Аліна Черниш та Анастасія Фаловська. Вони навчаються на 6-му курсі в магістратурі. Дівчат поєднує не тільки навчання – вони найкращі подруги з першого курсу, разом долають усі труднощі навчання інженерної спеціальності.

За сумлінність у навчанні та творчі досягнення неодноразово отримували іменну стипендію академіка В.Н. Гриднєва, закінчили бакалаврат з відзнакою. Займають активну громадянську позицію, беруть активну участь у студентській раді спеціальності. І Аліна, і Анастасія в 2015–2016 рр. пройшли навчання у Стартап Школі "Sikorsky Challenge" за програмою першого ступеня.

Починаючи з 3-го курсу розпочали свої наукові дослідження в науковому гуртку кафедри "Дифузійне фазоутворення в плівках перехідних металів на кремнії" під керівництвом професора кафедри Юрія Миколайовича Макогона.

Результати своїх наукових досліджень дівчата представляли на міжнародних наукових конференціях. Сьогодні студентки під керівництвом проф. Ю.М. Макогона проводять наукові дослідження з теми "Формування магнітно-упорядкованої фази L10 в нанорозмірній плівковій композиції Pt(15 nm)/Fe(15 nm) з проміжними тонкими плівками із різних металів (Ag, Au, Cu)", що в майбутньому дасть можливість створювати магнітні жорсткі диски менші за розміром та більші за обсягом даних. У подальшому планують стати аспірантками кафедри фізики металів і продовжити свої наукові дослідження.

"У школі мені дуже подобалась фізика і математика, тому я і вирішила вступати на напрям, де вивчають фізичні явища (матеріалознавство якнайкраще підходить для цього). З дитинства я активна: закінчила музичну школу по класу скрипки, займалась настільним тенісом та відвідувала школу танців. В університеті найулюбленішою дисципліною була мезофізика", – ділиться  Анастасія Фаловська. У вільний від навчання час дівчина любить відпочивати з друзями та рідними, спілкуватися з цікавими людьми.

Своїми здобутками Аліна та Анастасія завдячують своїм наставникам, особливо науковому керівнику проф. Ю.М.Макогону.

Зі свого боку, викладачі кафедри фізики металів пишаються своїми студентками та вітають їх з отриманням високої нагороди. Бажаємо Аліні та Анастасії подальших наукових успіхів, досягати омріяних вершин у житті, не зупинятися і йти до своєї мети.

Н.О.Балахонова, Н.В.Франчик