Студенти груп ГН-31мн та ОН-21мн НН ІЕЕ, які навчаються за освітньо-науковою програмою "Енергетичний менеджмент, електропостачання та інжиніринг електротехнічних комплексів" кафедри електропостачання, разом зі своїми кураторами професором Сергієм Денисюком та професором Миколою Гребченком відвідали Інститут електродинаміки НАН України та компанію "АНІГЕР".

Варто додати принагідно, що Сергій Денисюк є гарантом цієї освітньо-наукової програми і активно сприяє організації для студентів екскурсій та відкритих лекцій, адже саме всебічний розвиток студентів, удосконалення їхніх знань, знайомство з сучасними рішеннями в енергетиці, сучасними приладами є запорукою успішності.

Компанія "АНІГЕР" займається розробкою, виготовленням та впровадженням засобів і систем моніторингу й керування електроенергетичних об'єктів. Системи та окремі прилади, які були розроблені її фахівцями, впроваджено на підстанціях 750 кВ, 330 кВ, 110 кВ, атомних, теплових та гідроелектростанціях, теплоенергоцентралях, тягових підстанціях залізниць та на підстанціях енергоємних підприємств.

Екскурсію провів Олександр Сподинський, провідний інженер відділу №4 Інституту електродинаміки НАН України, який і сам є випускником кафедри електропостачання 2011 року. Він представив презентацію на тему "Цифрова підстанція", з якої студенти мали змогу дізнатися про програмне забезпечення та системи моніторингу для різних підстанцій. Презентація викликала жваве обговорення, під час якого учасники також обговорили сучасний стан енергетики в Україні й питання її відновлення та захисту.

kpi images - Під час екскурсії до компанії АНІГЕР

Учасники екскурсії ознайомилися, крім того, з обладнанням для автоматизації систем моніторингу "Regina" виробництва компанії "АНІГЕР". Слід зауважити, що на кафедрі електропостачання воно також є, тож студенти під керівництвом професора Миколи Гребченка можуть проводити на ньому дослідження в межах своїх наукових робіт.

Під час цього відвідування компанії відбулася й відкрита лекція "Інструменти вимірювання та рішення SATEC LTD для автоматизації, реєстрації і аналітики подій, контролю якості та моніторингу параметрів електроенергії" від компанії "ХАЙТЕК ЕНЕРГІЯ". Її провели представники компанії Олександр Золотаренко та Антон Рожнєв. Зазначимо, що "ХАЙТЕК ЕНЕРГІЯ" є ексклюзивним представником виробника обладнання і програмних комплексів SATEC LTD (Ізраїль) та здійснює постачання продукції, повну технічну підтримку, а також гарантійне і післягарантійне обслуговування. SATEC LTD – визнаний світовий лідер у галузі виробництва приладів і систем контролю якості та обліку електроенергії. Їхня продукція успішно використовується в більш ніж 40 країнах світу завдяки високій якості, технологічності обладнання та систем, а також добре організованій технічній підтримці для користувачів.

Наступний крок співпраці з "ХАЙТЕК ЕНЕРГІЯ" – це вже безпосереднє відвідування кафедри електропостачання провідними представниками компанії та наочна демонстрація студентам роботи приладу SATEC PM-180 (він вже є на кафедрі електропостачання) та інших своїх приладів і програмного забезпечення.

Галина Бєлоха, доцентка кафедри електропостачання

Дата події