Магістранта кафедри радіоприймання та оброблення сигналів РТФ Кирила Соколова цього семестру удостоєно стипендії Президента України. Це одна з найвищих відзнак для студентів ЗВО.

Кирило навчається в КПІ ім. Ігоря Сікорського з 2014 р. Ще з першого курсу він демонстрував успіхи в навчанні, виявляв неабиякий інтерес до отримання нових знань та мав стабільно високий рейтинг успішності. Основною науковою тематикою, якою зацікавився студент, є радіомоніторинг, що на сьогодні входить до переліку стратегічно важливих для країни питань. Саме за цією тематикою К.Соколов захистив дипломну роботу бакалавра (науковий керівник – д.т.н., професор кафедри радіоприймання та оброблення сигналів В.А.Дружинін), продовжує працювати над магістерською дисертацією та має фахові публікації.

Кирило Соколов

Сфера інтересів Кирила значно ширша за його спеціальність, студент цікавиться ще й гуманітарними та соціальними проблемами. Приміром, свій виступ на Всеукраїнській конференції "Глобалізація напрямів формування промислового потенціалу в умовах постіндустріальних трансформацій" (2017 р.) він присвятив дослідженню феномена "економічне диво" з метою проєціювання відповідних процесів на економічну складову нашої держави. Також Кирило має публікації, що стосуються питань охорони праці. Цікавлять його і деякі філософські питання, які розглянув у рамках XIX Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та аспірантів "Дні науки ФСП". Виступав і на конференціях з соціології, де продемонстрував чітку громадянську позицію і прагнення зробити свій внесок у вирішення нагальних соціальних завдань. Також К.Соколов успішно відстоює честь університету та факультету на олімпіадах різного рівня.

Кирило сьогодні – невіддільний член колективу РТФ, товариський,  дружній з колегами, має виважені стосунки з викладачами. А ще він творча, обдарована людина. Бере участь у "Творчій студії РТФ" у складі органів студентського самоврядування; допомагав у підготовці Дня факультету,  проведенні Битви факультетів, святкових заходів у гуртожитку та на факультеті. Після закінчення військової кафедри КПІ ім. Ігоря Сікорського був відзначений грамотою за активну участь у житті військової кафедри. Йому притаманне гарне почуття гумору, неабияка кмітливість та вміння ефективно працювати під тиском в умовах цейтноту.

Кирило Соколов не зупиняється на досягнутому та постійно працює над собою. Його девіз: "Хочеш змінити світ – почни з себе". Він вважає, що краще за все люди вчаться на власному досвіді, спираючись на приклади з власного оточення.

Наталія Лащевська, доцент РТФ