Є художники, які не хочуть бути схожими на інших. Саме до них належить художник зі світовим ім'ям Андрій Кулагін. Він живописець і графік, сміливо експериментує з кольором та формою, працює в жанрі пейзажу, натюрморту, портрету. Його роботи збурюють уяву, допомагають відчувати світ яскравіше і глибше.

Нині картини художника прикрашають приватні колекції та галереї Австрії, Австралії, Великобританії, Німеччини, Італії, Лівії, Нідерландів, Польщі, США, Словаччини, Франції, Росії та України. Його портрет Папи Іоанна Павла II знаходиться в галереї ватиканської бібліотеки, поряд із творами Рафаеля і Тиціана. Він провів більше сотні персональних виставок в Україні, Польщі, Чехії, Франції, Італії.

17 квітня персональна виставка митця урочисто відкрилась в Картинній галереї ЦКМ. На ній представлено 29 живописних робіт.

Андрій Кулагін – не стороння людина в нашому університеті. Вже чотири роки він керує студією живопису і графіки "ЦКМ Гармонія", яка, до речі, нещодавно посіла перше місце у міському огляді-конкурсі народної творчості серед подібних студій Києва. Отже, поруч з художнім талантом, А.Кулагін, безперечно, має і педагогічний.

Митця часто запитують: чому так багато часу віддає студії – витрачає час на інших на шкоду власній творчості. "Для мене заняття зі студентами – велике благословення, я ділюся з ними знаннями, досвідом, ідеями, – каже митець. – Іноді в студію приходять люди з нульовою підготовкою, а через деякий час починають писати картини, які не поступаються за якістю професійним". "У кожної людини є мрія. Наша студія для тих, хто мріяв малювати, писати картини. Це чудова мрія – займатися творчістю, адже у творчості ми уподібнюємся Творцю. Я часто спостерігаю ту радість, яку відчувають студенти на заняттях живописом, коли їхні задуми втілюються  на папері або полотні".

Яскраві полотна та графічні зображення, представлені на виставці, не мають підписів з назвами. Автор вважає, що враження-фантазії у глядачів, не скутих підказками, будуть більш вільними і глибокими.

Дата події