У картинній галереї КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася виставка картин під назвою "Політехнічний інститут у творчості сучасних українських художників". Глядачам були представлені акварелі Ольги Баженової та картини Олега Міщенка, написані олією.

Попри те, що головною темою творчості Ольги Баженової є квіти, на цій виставці було представлено здебільшого її архітектурні пейзажі. З огляду на те, що вона закінчила архітектурний факультет Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, деталі архітектурних форм вона промальовує точно і з розумінням. Це повною мірою глядачі могли побачити у представленій серії "Політехнічний інститут".

Ольга Баженова

"Люблю КПІ, мешкаю поряд і спостерігаю його в усі пори року", – розповіла нам Ольга.

Живописець Олег Міщенко – постійний учасник всеукраїнських і зарубіжних виставок. На університетській виставці було представлено роботи, присвячені улюбленому парку художника, старовинним корпусам і будівлям Київської політехніки. Крім цього, відвідувачі могли ознайомитися з пейзажами, створеними художником у різні роки. Творчість Олега Міщенка є уособленням класичної школи українського пейзажного живопису, якому притаманне тонке відчуття краси рідної природи та усвідомлення власних духовних джерел. Картини виконано в олійній техніці, якою автор блискуче володіє. У своїх роботах художник використовує переважно чисті яскраві кольори, вміло їх поєднуючи. Також ми побачили широкий спектр чудово підібраних тональних рішень, завдяки чому картини стають більш реалістичними і наповненими повітрям.

Дата події