22 і 23 червня КПІ імені Ігоря Сікорського відвідали представники двох китайських університетів. Візити було організовано в межах програми Форуму ректорів українських і китайських ВНЗ, який цими днями проходить у Києві..

Першою до Київської політехніки 22 червня завітала делегація Чжецзянського університету. 23 червня в КПІ ім. Ігоря Сікорського побувала також делегація Чжецзянського педагогічного університету. До складу делегацій входили ректори, керівники науково-навчальних підрозділів і провідні вчені цих вишів.

Гості оглянули Науково-технічну бібліотеку університету, пам’ятники на алеї видатних вчених, життя і діяльність яких була пов’язана з Київською політехнікою, експозиції Державного політехнічного музею та його відділу авіації та космонавтики ім. Ігоря Сікорського, зал Вченої ради тощо.

Після ознайомлення з університетом представники китайських університетів обговорили з керівництвом КПІ імені Ігоря Сікорського та представниками його підрозділів – потенційних партнерів, питання співпраці та можливі спільні проекти. З українського боку у зустрічах взяли участь проректор КПІ імені Ігоря Сікорського з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник проректора з наукової роботи Олександр Коваль, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності департаменту міжнародного співробітництва Андрій Шишолін та інші.

Докладні презентації для колег із КНР зробили Сергій Сидоренко (він розповів про історію і нинішній стан співпраці КПІ ім. Ігоря Сікорського з китайськими партнерами), декан теплоенергетичного факультету Євген Письменний (про розробки теплоенергетичного факультету в енергетичній сфері), а також Олександр Коваль (про розробки науковців університету в галузі океанографії) і заступник декана факультету авіаційних і космічних систем Володимир Кришталь (про розробки факультету). Крім того, у розмові з представниками Чжецзянського педагогічного університету було порушено питання заснування на базі КПІ імені Ігоря Сікорського відділення Інституту Конфуція – культурно-освітнього центру, метою якого є поширення інформації про Китай і популяризація його культурних здобутків, сприяння налагодженню стосунків з іншими країнами, проведення наукових заходів з відповідної тематики та організації вивчення китайської мови.

Дата події