КПІ продемонстрував свою наукову, інноваційну та дослідницьку конкурентоспроможність. 13–16 травня 2024 року відбулася Міжнародна IEEE конференція з електроніки та нанотехнологій ELNANO-2024.

Робота конференції відбувалася за трьома секціями: «Мікро- і наноелектроніка» (74 доповіді), «Біомедична інженерія» (25 доповідей), «Електронні прилади і обробка сигналів» (35 доповідей). У ній взяли участь 134 доповідачі з 22 країн світу. Автори близько 40% наукових статей, за якими доповідали, — представники НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського». В складі авторських колективів є і здобувачі вищої освіти КПІ — магістри та аспіранти, які працюють над своїми дисертаціями.

«КПІ продемонстрував на міжнародній конференції ELNANO-2024 вміння задавати тренди. Як приклад, наукові представники нашого університету представляли сонячні батареї до наносупутника. КПІ — один з нечисленних університетів, які мають власний досвід розроблення та запуску наносупутників у космос», — зазначив почесний голова оргкомітету ELNANO-2024, академік НАН України Юрій Якименко.

Серед іншого, від КПІ були доповіді про актуальні для України та світу новітні біомедичні технології, що, зокрема, удосконалюють діагностику серцевих хвороб, оброблення сигналів кардіограм, комп’ютерну томографію, технології дослідження внутрішніх органів людського організму, сенсорів біомолекул тощо. Науковці Київського політехнічного інституту представили свої роботи, що виконані у співпраці з іншими закладами вищої освіти України, зокрема з Київським національним університетом ім. Тараса Шевченка, науковими установами НАН України, як-от інститутом гідромеханіки, інститутом магнетизму, міжнародними партнерами — науковцями з Німеччини, Ірландії, Австралії та іншими.

У своїх статтях учасники конференції представили практичні й експериментальні дослідження, торкнулися тем синтезу нових матеріалів, матеріалознавства, синтезу технологій, виготовлення, вимірювання, тестування, удосконалення матеріалів і технологій. Після завершення конференції за результатами доповідей ці статті буде подано до IEEE XPLORE DIGITAL LIBRARY, що індексується міжнародними науково-метричними базами даних SCOPUS та Web of Science.

Довідково: Організаторами Міжнародної конференції є НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» спільно з Інститутом інженерів з електроніки та електротехніки, що базується в США. Institute of Electrical and Electronics Engineers — всесвітня організація, яка існує вже понад століття і об’єднує приблизно 500 тисяч інженерів і дослідників з більш як 160 країн світу.

Докладніше про наукову конференцію — на сайті: https://elnano.ieee.org.ua

Дата події