7 червня університет і медична частина однієї з військових частин підписали меморандум про співпрацю. Відтепер студенти, аспіранти й викладачі кафедри фізичної реабілітації та ерготерапії факультету біомедичної інженерії зможуть проходити навчальну практику, підвищувати кваліфікацію, робити наукові дослідження на базі шпиталю, де наші військові перебувають на фізичній і психологічній реабілітації.

«Кафедра має відповідну спеціальність, до компетенції якої входить реабілітація тих, хто її потребує. Нині, під час війни, є поранені, яким потрібен реабілітаційний період перед операцією. Це може бути реабілітація, коли у людини збережені й прооперовані кінцівки, але треба відновити рухомість, працездатність. Інша категорія — люди, яким потрібно протезування. Після операції й установлення протеза має бути період навчання, призвичаєння людини до користування апаратом і максимальне відновлення функцій.

У нас багато роботи у цій сфері: зʼявляються нові протези, нові конструкції, їх треба вивчати й опановувати. І спеціальність реабілітолога безпосередньо стосується цього процесу», — пояснює проректор з наукової роботи КПІ Віталій Пасічник.

Дата події