У листопаді минулого року факультету інформатики та обчислювальної техніки виповнилося 60 років. Але через проблеми з електропостачанням, спричинені рашистськими обстрілами українських енергооб'єктів, відзначення ювілею довелося перенести. І лише 19 травня в корпусі №18 в режимі офлайн було проведено свято факультету – "Day F".

Та ще напередодні, впродовж двох днів, було проведено хакатон "Day F 2023 Online Hackathon", під час якого студенти писали код, працювали у команді, перевіряли власну витривалість та змагались за нагороди. Переможницею стала команда Nuclear Gandhi у складі Дмитра Буяла, Дениса Маланічева, Маргарити Пономаренко, Владислава Ткача та Даниіла Бутова.

kpi images - Під час панельної дискусії

На відкритті "Day F" ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський привітав усіх присутніх з ювілеєм факультету, відзначив його досягнення і побажав нових творчих успіхів. За вагомий внесок у розвиток факультету, проявлену ініціативу та активність в організації заходів, що сприяють розвитку студентства та підтримують імідж університету, подяками ректора відзначені завідувачі кафедр Сергій Стіренко, Олександр Ролік, Едуард Жаріков, заступниця декана Олена Халус. Подяками нагороджені і колишні декани факультету Олександр Павлов і Сергій Теленик – за їхній вагомий внесок у розвиток факультету та видатні наукові досягнення. Далі, згідно з програмою проведення "Day F", відбулась панельна дискусія на тему "ІТ в Україні, розвиток та перспективи. Штучний інтелект". У ній взяли участь директор Українського фонду стартапів Павло Карташов, директор РнД департаменту Visual Intelligence "Самсунг РнД Інститут Україна" Сергій Литвиненко, керівниця експертної групи із залучення інвестицій та тимлід освітніх проєктів з Міністерства цифрової трансформації Діана Ракус. Паралельно в ХАБі ФІОТ проходили лекції, де студенти змогли більше дізнатись про перспективи ІТ в Україні та особисто поспілкуватись з експертами. Олег Каризький з компанії Flyer One Ventures виступав на тему "Залучення інвестицій для студентських ініціатив". Павло Карташов розповів про перспективи та виклики ІТ стартапів в Україні та за кордоном. Вілєн Зеїн з DataArt виступив з лекцією "SEO для Frontend". Представники компанії Infopulse, Softserve влаштували Ярмарок вакансій. У холі відбувся довгоочікуваний фінал кібертурніру з Майнкрафту. Перемогла команда PDF File у складі: Євген Гончаров, Роман Дуда, Олександр Загребельний, Володимир Каплиш, Ярослав Гордієнко. Популярними серед присутніх студентів були настільні ігри, фотозона, попкорн, розіграші та ще й призи, як же без них. Загалом протягом дня відзначення "Day F" зібрав близько 500 студентів, працівників університету та гостей.

kpi images - Ярослав Корнага
kpi images - Сергій Теленик
Завершувала програму "Day F" концертна програма. Виступали Роман Сильчук, Дмитро Дмитрієв, Стефан Музика, а ще музичні гурти – RaveNest, Стратослав, Готельно-ресторанний комплекс "227", NUDES, 2tone.
kpi images - Ведучі свята Олена Халус та Даниїл Гіжицький
Звичайно, "Day F" відбувся і пройшов з успіхом завдяки активній участі і допомозі в його організації і проведенні проректорки університету Наталії Семінської, декана ФІОТ Ярослава Корнаги, начальниці відділу організаційно-виховної роботи зі студентами ДНВР Юлії Богук, студентського активу факультету, голови студради ФІОТ Владислава Вовка, Колізею КПІ. Окрема подяка компаніям, які долучилися до фінансової підтримки заходу, – Trеndformer, Infopulse, Global Logic, DataArt, Softserve.

Олена Халус, заступниця декана ФІОТ

«Day F»: а ось і обіцяне відео від КПІмедіа прилетіло

Як факультет інформатики та обчислюваної техніки зустрів свої 60 років?!

Квест, стендап, концерт, косплей — креативу ФІОТу не позичати! Samsung, Мінцифри, Український фонд стартапів та багато інших гостей прийшли привітати факультет і поділитись своїм досвідом в ІТ-сфері.

Дата події