Шановні київські політехніки!

Цими днями ми згадуємо чи не найжахливіші події, що відбулися в столиці нашої держави 18–22 лютого 2014 року. Багатоденні протести українців, які відстоювали свої права на вільний демократичний розвиток, владущий режим жорстко придушив.

Почорніле від вогнів боротьби серце України збагряніло від крові її громадян. Протягом тих страшних днів проти мирних людей у центрі європейської столиці застосували смертельну зброю. На вулицях Києва — поранені, загиблі, скалічені. З-поміж них — студент ФІОТ КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергій Бондарев, Герой України посмертно. Молода людина віддала своє життя, ставши на захист гідності свого народу, його європейського вибору.

У душах кожного з нас досі болить ця рана. Не заживає, бо вже восьмий рік Україна й далі захищає свою незалежність і суверенітет. Боронити Батьківщину в лавах Збройних сил України пішло 36 працівників університету, а понад 300 київських політехніків стали добровольцями. На полі бою від початку збройної агресії на сході країни загинуло 14 київських політехніків, чотири з них стали Героями України посмертно.

І нині мирне життя українців під великою загрозою. Як ніколи ми маємо бути готовими дати відсіч і вберегти соборну, вільну, незалежну Україну. Заради тисяч життів наших героїв, яких тепер уже Небесні легіони.

Хай вічною буде слава Героїв України!
Низький уклін Героям і їхнім родинам.

З глибокою повагою
ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський

Дата події