Карантинний режим у КПІ триває, тож третій щорічний фестиваль інженерів та винахідників ТехноАртКПІ 2020 відбувся диджиталізовано: в режимі онлайн-трансляції на платформах YouTube та Facebook. На момент завершення фестивалю стрім переглянуло близько 700 людей.

«ТехноАрт – це не презентація факультетів, це презентація творчих колективів. Студенти різних факультетів об’єднуються для спільних творчих ідей та цілей, які втілюють у життя через свої стартапи. Ми вдячні усім факультетам, які взяли участь і представили свої матеріали для фестивалю – нам надали понад 50 проєктів, проте, на жаль, багато матеріалів не підійшли за форматом. Презентації проєктів будуть розміщені на інформаційних ресурсах для вступників», – розповідає проректорка з навчально-виховної роботи КПІ та організаторка фестивалю Наталія Семінська.

За традицією фестивалю глядачам презентували найпрогресивніші інженерні розробки студентів-винахідників, учасників КПІшних гуртків та творчих об’єднань, студентів-переможців фестивалю стартап-проєктів Sikorsky challenge та школярів технічної секції Київської Малої академії наук, які працювали над проєктами під керівництвом викладачів КПІ.

Серед представлених на фестивалі розробок – смартгорщик для рослин, вітровий двигун на основі сегнерового колеса, сервіс автоматичного добору музики до відео Harmix, бактеріальні капсули для розчинення відходів та багато інших важливих проєктів. Не оминули увагою і КПІшні наносупутники – команда політехніків працює над новими супутниками серії PolyItan, кожен з яких має власні унікальні функції та цілі.

«Звісно, живе спілкування і живе споглядання розробок у дії – набагато цінніше. Однак в умовах карантину ми не можемо собі цього дозволити, тож зробили все можливе, щоб фестиваль пройшов на якісному рівні в онлайн-форматі. До Ілона Маска за кількістю переглядів нам ще далеко, проте ми стараємося. З позитивних моментів – у доступі залишиться відео і його зможуть переглянути усі охочі», – коментує проректор з наукової роботи КПІ Віталій Пасічник.

Головна мета ТехноАртКПІ – популяризувати інженерію серед молоді та довести, що інженер – це цікава, творча і суспільно важлива професія. Тож надалі відеоряд трансляції планується ділити на частини й розміщати їх на різних інформаційних ресурсах – як КПІшних, так і зовнішніх.

Дата події