12 липня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася Інформаційна зустріч з питань підготовки Міжнародної конференції «Perspektywy Women in Tech Summit», яка має відбутися 13–14 листопада 2019 року в м. Варшава.

Участь у зустрічі з польського боку взяли президент Польської освітянської фундації «Perspektywy» Вальдемар Сівінські, головний редактор журналу «Perspektywy» і керівник проекту ЄС «IT for SHE» доктор Б`янка Сівінські, Перший радник Посольства Республіки Польща в Україні, директор Польського інституту в Києві Бартош Мусялович, директор представництва Польської академії наук у Києві Генрик Собчук та інші. З українського боку – ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з міжнародних зв’язків, директор Українсько-Польського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського, директор Українського центру гендерної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник директора Українського центру гендерної освіти КПІ Юлія Стребкова, директор НМК «Інститут післядипломної освіти» Інна Малюкова, декан факультету інформатики та обчислювальної техніки Сергій Теленик, його заступниця Майя Сперкач, заступниця директора Українсько-Польського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського Ганна Біднюк та інші.

Б`янка Сівінські поінформувала учасників зустрічі про проект ЄС «IT for SHE». Вона також розповіла про напрями роботи, програму, основних спікерів, запрошених гостей та деякі організаційні аспекти проведення конференції «Perspektywy Women in Tech Summit» – наймасштабнішої в Європі конференції для жінок, які працюють в сфері ІТ і дотичних до неї науково-технічних галузях (докладніше про конференцію див. https://www.womenintechsummit.pl/). Б`янка Сівінські повідомила, що цього року в рамках проекту ЄС «IT for SHE» ухвалено рішення щодо виділення 200 грантів для участі у ній дослідниць з України (торік їх було 100).

Учасники зустрічі обговорили питання розподілу квот на участь у форумі для українських студенток, аспіранток і молодих вчених - жінок, а також для переможниць фіналу Всеукраїнського фестивалю старт-ап проектів «Sikorsky Challenge», представниць української мережі Стартап-шкіл «Sikorsky Challenge», і для школярок – активних учасниць програми «Майбутнє України».

Окрім того, було розглянуто пропозиції до складу української частини Оргкомітету конференції та кандидатури її наукових керівників від нашої країни, а також попередньо узгоджено текст оголошення про конкурс на здобуття грантів для участі в конференції та про його умови.

Дата події