5 липня у залі Вченої ради Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулася урочиста церемонія нагородження переможців Чотирнадцятої міжнародної студентської олімпіади з програмування імені С. О. Лебедєва та В. М. Глушкова «KPI-OPEN 2019» та її закриття.

Не всі команди, які вийшли на старт цього турніру, змогли успішно досягти фінішу і, тим більше, впоратися з усіма його завданнями. Понад те, кілька команд взагалі не розв’язали жодної задачі. Але незалежно від результату для кожної він став важливим етапом наближення до висот майбутньої професії. Тим більше, що для багатьох учасників цьогорічна олімпіада була першою. Отож, кожному, хто вийшов на старт, участь в олімпіаді подарувала новий досвід, а багатьом – і нових друзів.

Регламент олімпіади передбачає визначення одного абсолютного переможця, присудження двох других місць і трьох третіх. При цьому в межах другого та третього місць команди розташовуються відповідно до підсумкового рейтингу.

Отже, згідно з рішенням журі переможцями стали такі команди:

Перше місце здобула команда Moscow IPT tmp1 (Московський фізико-технічний інститут, Російська Федерація). Переможці отримали головний приз цього турніру – кришталеву вежу КПІ, а кожен з них – ще й дипломи олімпіади, книги з історії Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського та колекційні срібні монети Ощадбанку – «Підкова» від спонсорів.

Друге місце – у команд LNU Jackals (Львіський національний університет ім. Івана Франка) та KhNURE_NRG (Харківський національний університет радіоелектроніки). Окрім дипломів члени команд були нагороджені книгами з історії Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського й призами від спонсорів – павербанками та колекційними срібними монетами Ощадбанку «День ощадності».

Третє місце посіли команди LNU XXL (Львіський національний університет ім. Івана Франка); UAIC - VYE (Ясський університет імені Александра Іоана Кузи (Alexandru Ioan Cuza University of Iasi), Румунія) та KhNU_Surgeons (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна). Їм також було вручено дипломи та книги з історії Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського. а також USB-Flash-накопичувачі та ювілейні пам’ятні медалі до 120-річчя заснування КПІ від спонсорів.

Фото на пам’ять: учасники урочистої церемонії закриття олімпіади «KPI-OPEN 2019»

Дата події