Ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» академік Національної академії наук України Михайло Згуровський отримав найвищу нагороду Китайської Народної Республіки для іноземних експертів, які зробили видатний внесок у економічний і соціальний прогрес та сприяли інноваційному розвитку країни, – «Нагороду Дружби» (Friendship Award).

29 вересня на урочистій церемонії нагородження іноземних експертів, яка щорічно проходить у Пекіні в межах відзначення головного державного свята країни – Дня утворення Китайської Народної Республіки, «Нагороду Дружби» вручив ректору Віце-прем’єр КНР, член Політбюро Компартії Китаю Лю Хі.

Цього року уряд Китаю нагородив «Нагородою Дружби» 50 експертів і вчених з 21-ї країни світу. Серед нагороджених – двоє випускників КПІ (Михайло Згуровський і професор університету Філадельфія (США) Юрій Гогоці). Нагорода складається з медалі та відповідного сертифікату. На аверсі медалі викарбувано зображення Великої стіни, а також напис «Нагорода дружби» китайською та англійською мовами.

Дата події