Пам'яті студента ФІОТ Олександра Лавренюка

29 серпня, у День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, меморіальну дошку було відкрито і в корпусі № 18 – на честь студента ФІОТ Олександра Лавренюка, що пішов з життя у лютому цього року.

Науковці та митці КПІ – лауреати премії КМДА 2024

Кращих представників столичної молоді за наукові й творчі досягнення, а також за внесок у розвиток молодіжного руху відзначили Премією Київського міського голови за особливі досягнення у розбудові столиці України – міста-героя Києва.

Жанна Остапенко. Економічний та ефективний

Жанна Остапенко – з когорти інженерів, вихованих Київською політехнікою, які, за словами ректора КПІ Анатолія Мельниченка, "мають створювати, конструювати, бути винахідниками і новаторами".

Сергій Гулєвич. Графіка сьогодення

Війна – це завжди біль, сльози і втрати. Як це, жити під час війни? По-всякому. З одного боку, життя триває, робимо свої щоденні справи, працюємо, вчимося, піклуємося про близьких. З іншого – змінюємося щодня, щоновини, щовибуху.

🎥 Придивляємося до ринку освітніх послуг Індії

27 серпня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Індія Олександр Поліщук. З ним зустрілися ректор університету Анатолій Мельниченко, проректор з міжнародних зв'язків Андрій Шишолін, директор Центру міжнародної освіти Сергій Маулік.

65 років разом із КПІ! 10 фактів з життя академіка М.Ю. Ільченка

У 2024 році виповнюється 60 років, як голова Вченої Ради КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Юхимович Ільченко отримав диплом радіоінженера КПІ. А загалом з університетом пов'язано 65 років його життя, адже він вступив на радіотехнічний факультет КПІ 1959 року! 40 років з цих шести з половиною десятиліть – це робота на керівних посадах загальноуніверситетського рівня, на яких він зробив вагомий внесок у розвиток КПІ, що, своєю чергою, великою мірою сприяло виходу нашого університету в лідери вищої освіти України.

Пам'яті випускника Володимира Онуфрієнка

28 серпня у 22-му корпусі, де міститься Навчально-науковий інститут енергозбереження та енергоменеджменту. Вона увічнює пам'ять випускника цього інституту Володимира Онуфрієнка, який загинув у боях проти рашистів наприкінці грудня 2023 року.

🎥 День першокурсника 2024. Попереду – студентський рік

За багаторічною традицією напередодні початку нового навчального року в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" відбулася особлива подія – День першокурсника.