Дифтерія повертається

Дифтерія – дуже небезпечна інфекційна хвороба. Вона поширюється повітряно-крапельним шляхом. Інкубаційний період дифтерії становить від 2 до 10 діб. У цей час з'являється набряк, біль у горлі та підвищення температури тіла (38-390С).

Зробити доступ до знань вільним. Міжнародний тиждень відкритого доступу – 2019

Щороку у жовтні у світі відзначається Міжнародний тиждень відкритого доступу (International Open Access Week). Його проведення було ініційовано у 2009 р. Коаліцією наукових видавництв та академічних ресурсів (Scholarly Publishing And Academic Resources Coalition – SPARC) за підтримки студентської спільноти.

Стартап-проєкт доцента кафедри ЛВЧКМ ІФФ Максима Фесенко: для збереження довкілля і здоров'я

Екологічним способам перероблення полістиролу для виготовлення клеїв та зв'язувальних матеріалів присвятив свій стартап-проєкт к.т.н., доцент кафедри ливарного виробництва чорних і кольорових металів ІФФ Максим Фесенко.

Ювілейна конференція "Українська мова і міжкультурна комунікація в глобалізованому світі: виклики та перспективи"

Із нагоди 30-ліття кафедри української мови, літератури та культури відбулася Міжнародна наукова конференція "Українська мова і міжкультурна комунікація в глобалізованому світі: виклики та перспективи".

Андрій Зілінський - молодий науковець з ММІ

Асистент кафедри прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки Андрій Зілінський за результатами роботи став переможцем університетського конкурсу "Молодий викладач-дослідник 2018".

Інформаційний день Програми «Горизонт 2020»: як долучитися до участі в європейських проєктах з наукових досліджень та інновацій

Головною метою проведення Інформаційного дня Програми Європейського Союзу «Горизонт 2020», який відбувся 31 жовтня у Залі засідань Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського, було інформування науковців про можливості та умови участі в міжнародній проєктній діяльності.

Молоді філософи обговорили проблеми освітив умовах НТР

У Науково-технічній бібліотеці КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулося чергове засідання університетського філософського клубу "Гармата". Воно було присвячено проблемам зв'язку освіти та науково-технічної революції (НТР).

Озеленення КПІ триває! (відео)

Студенти, викладачі та представники адміністрації й далі висаджують дерева на території Університету. Цього разу саджанці берези посадили на алеї поруч із 7-м корпусом.

Перший крок на шляху співпраці

Меморандум про взаєморозуміння з університетом Думлупінар (Турецька Республіка, м. Кютахья) підписано 28 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського.