Нудельман Олександр – видатний конструктор озброєння та цивільної техніки

Олександр Нудельман народився 21 серпня 1912 р. в м. Одесі в талановитій сім'ї Нудельманів, у якій за прикладом батька брат і чотири сестри Олександра проявили себе людьми творчими, умільцями кожен своєї справи. В дитинстві Олександр виявив хист до музики, віртуозно граючи на фортепіано, потім було захоплення малюванням. Але несподівано для своїх рідних він пішов у винахідництво, сконструювавши, зокрема, ручний  млин, який допоміг сім'ї пережити важкі 20-ті роки.

На засіданні Вченої ради: 01.10.12

1 жовтня відбулося чергове засідання Вченої ради університету. Розпочалося воно з поздоровлення: ректор привітав з ювілейною датою завідувача кафедри енергозбереження та теплотехніки д.т.н., професора Валерія Івановича Дешка.

Секції вихованців КПІ у Польщі – 90!

6 жовтня у Варшавському будинку техніка Секція вихованців КПІ у Польщі відсвяткувала своє 90-ліття. В урочистостях узяв участь генеральний секретар Федерації науково-технічних товариств Головної технічної організації (ФНТТ ГТО) Польщі Єжі Гумінський.

Відкриття пам’ятного знака Войцеху Свєнтославському

5 жовтня в НТУУ "КПІ" біля корпусу №4, де розташовуються хіміко-технологічний факультет та факультет біотехнології і біотехніки, відбулося відкриття пам'ятного знака на місці, де буде споруджено пам'ятник випускнику і викладачу КПІ – видатному польському фізико-хіміку і державному діячеві Войцеху Свєнтославському (21.6(3.7).1881 – 29.4.1968).

Унікальна міжуніверситетська фотовиставка «Сушка» в КПІ

5 жовтня в НТУУ «КПІ» відбулася  перша «Сушка». Це – унікальна міжуніверситетська фотовиставка, а названо її так тому, що учасники розвішали свої роботи за допомогою звичайних прищіпок для білизни на мотузки вздовж центральної алеї садиби КПІ.

Студентєвро–2012: через спорт – до співпраці!

3 жовтня на стадіоні НТУУ "КПІ" відбувся перший матч у рамках Третього українсько-польського футбольного турніру "СТУДЕНТЄВРО–2012". З нічийним рахунком 1:1 зіграли команди КПІ та Політехніки Шльонської (м. Глівіце, Польща).

Девіз турніру – "Через спорт – до співпраці між університетами України та Польщі!".

День першокурсника 2012 в ЦКМ НТУУ "КПІ"

У Центрі культури та мистецтв НТУУ "КПІ" діє багато художніх колективів. Завдяки цьому всі бажаючі студенти нашого університету мають можливість долучитися до художньої творчості – можуть вчитися співати, танцювати, малювати...