Тананаєв М.О.– перший голова комітету Київської футбольної ліги

Київська футбольна ліга (КФЛ) була створена 95 років тому, 24 вересня 1911 р., на установчих зборах представників спортивного гуртка Київського політехнічного інституту, Німецького гімнастичного товариства, Польського гімнастичного товариства та інших спортивних організацій.

НТУУ "КПІ" у ТОП 700 міжнародного рейтингу QS

Однією з гарячих новин, які обговорювалися в ЗМІ на початку вересня, стало повідомлення про те, що Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" та Донецький національний університет увійшли до підсумкового рейтингу ТОП 700 найкращих університетів світу за верс

Видатне досягнення наших хіміків [перша робота українських хіміків, опублікована у журналі Nature]

Співробітники кафедри органічної хімії і технології органічних речовин ХТФ к.х.н., с.н.с. П.О.Гунченко та м.н.с. Л.В.Черниш за участю студентки Є.Ю.Тихончук під керівництвом д.х.н., проф. А.А.Фокіна, у співпраці з університетами Гісена (Німеччина) та Стенфорда (США), використовуючи як вихідні сполуки так звані діамондоїди, синтезували молекули, які містять аномально подовжені зв'язки.

Володарський Євген Тимофійович. Викладач має бути діючим

На початку року в КПІ підводять підсумки конкурсу "Викладач-дослідник", який покликаний стимулювати науково-дослідницьку роботу викладачів та сприяти залученню до неї студентів. Наш університет традиційно сильний науковою елітою.

Впровадження новітніх біотехнологій очищення стічних вод – гарантія чистоти природних водойм

Останнім часом для України все більш нагальною стає проблема швидкого погіршення якості водних ресурсів. Основними причинами забруднення поверхневих вод є скидання неочищених та недостатньо очищених господарсько-побутових і виробничих стічних вод.

Робота ректора НТУУ "КПІ" схвалена Кадровою комісією

21 вересня 2011 року ректор НТУУ "КПІ" академік НАН України Михайло Згуровський відзвітував перед Кадровою комісією Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України про діяльність університету протягом останніх семи років.

Студентський футбольний турнір у Польщі

Продовження великого спортивного форуму під назвою "Українсько-Польський футбольний турнір університетських команд 2010-2012" цього року відбулося у Польщі. Нагадаємо, що цей турнір був організований з ініціативи Українсько-Польського центру НТУУ "КПІ", студентських організацій Варшавської та Київської політехнік і Польської освітянської фундації "PERSPECTYWY" на виконання меморандуму, підписаного 26 червня 2008 року.