Челомей Володимир Миколайович. Біографія

Володимир Миколайович Челомей народився 30 червня 1914 року у містечку Сідлець Привіслянського краю (сучасна Польща) у родині вчителів. Невдовзі розпочалася Перша світова війна, і сім'я Челомеїв переїхала до Полтави.

Радченко Леонід Борисович

22 лютого 2008 року пішов з життя заступник завідувача кафедри машин та апаратів хімічних і нафтопереробних виробництв доктор технічних наук, професор Леонід Борисович Радченко.

Народився Л.Б.Радченко 6 березня 1942 р. у місті Кролевець Сумської області.

Люлька Архип Михайлович: вчитель і учень, два академіки... До 100-річчя з дня народження

"Якби не революція 1917 року, Архип Люлька ніколи не став би тим, ким став: видатним конструктором авіаційних двигунів, академіком, одним із основоположників теорії повітряно-реактивних двигунів, лауреатом Державних премій СРСР, Героєм Соціалістичної Праці, кавалером багатьох орденів і медалей...

Візит делегації Сейму Республіки Польща

Польська делегація у складі Анджея Смірнова – голови Комісії Сейму РП з питань освіти, науки і молоді, Славоміра Клосовскі – заступника голови цієї Комісії, Мірослава Павляка – члена Комісії та Ельжбєти Войцеховської – секретаря Комісії 5 березня відвідала НТУУ “КПІ”.

Українські ВНЗ на виставці у Варшаві

7-8 березня в центрі EXPO XXI (Варшава, Польща) відбулася міжнародна виставка вищих навчальних закладів Perspektywy 2008. Україна цього року була почесним гостем заходу.

Пізнати якомога більше в студентські роки

З проханням розповісти про діяльність департаменту навчально-виховної роботи редакція газети «Київський політехнік» звернулася до його керівника, проректора з науково-пе