Зустріч зі студентами-першокурсниками

28 вересня в Центрі культури і мистецтв університету відбулася зустріч студентів-першокурсників з людьми, від яких певною мірою залежить безпека і здоров’я студентів, де новоспечені студенти були поінформовані щодо умов навчання, побуту, охорони здоров’я під час перебування в університеті.

Математика – улюблений предмет

Математика – найулюбленіший предмет п’ятикурсника ФТІ Бориса Байденка. Після закінчення ліцею «Лідер» юнак вибрав НТУУ «КПІ», а не «академічний» КНУ. У Фізико-технічному цікаво вчитися, відкривається багато перспектив на майбутнє, та й шкільні друзі поряд.

Кендо – в Японії, Україні, КПІ

Кендо – японське мистецтво фехтування на мечах, має походження від давнього мистецтва наступального бою на мечах Кен-дзюцу

На засіданні Вченої ради: 02.10.06

2 жовтня відбулося чергове засідання Вченої ради НТУУ “КПІ”. На його початку ведучий засідання перший проректор університету член-кореспондент НАН України Ю.І.Якименко від імені Вченої ради тепло поздоровив із ювілейним днем народження зав.

Науковці КПІ – місту Києву

Наприкінці вересня в Технополісі “Київська політехніка” з ініціативи Головного управління палива, енергетики та енергозбереження КМДА відбулася виїзна нарада з питань впровадження енергоефективної техніки в комунальному господарстві м. Києва.

Вшанування пам’яті Михайла Кравчука

М.П. Кравчук (1892–1942) – найвизначніший український математик ХХ сторіччя, праці якого з вищої алгебри та математичного аналізу, теорії функцій дійсної та комплексної змінних, теорії диференціальних та інтегральних рівнянь, теорії імовірностей та математичної статистики увійшли до скарбниці світової науки.

М.Кравчук багато зробив для розвитку математичної освіти в Україні, зокрема був засновником математичних кафедр у кількох київських інститутах. Свого часу він керував кафедрою математики в КПІ.

Мєстечкін Григорій Абрамович. Він творив добро

Його свята віра в те, що спілкування з прекрасними творами мистецтва може переродити людину, пробудити в ній душу, велич, творчість та абсолютна впевненість, що палке слово про мистецтво може спонукати високих урядовців фінансово підтримати мистецтво і забезпечити культурне процвітання, завжди вс